Спочатку потрібно приготувати опару, яка складається із теплого молока, сухих дріжджів, 1 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна.
Все перемішайте та відкладіть на 30-40 хвилин настоятися опарі, накривши її харчовою плівкою.
В об’ємну посудину додайте яйця, звичайний та ванільний цукор та сіль. Збийте їх до утворення пишної, густої однорідної маси.
Туди ж перетріть сир через сито, додайте злегка розтоплене масло та сметану. За допомогою міксера збийте все до однорідної суміші.
Після того як опара піднялася та покрилася бульбашками, додайте її до тіста та перемішайте.
Частинами додавайте туди муку, перемішуючи ложкою, та замісіть тісто.
Вимішуйте протягом 15 хвилин. Тісто не повинне бути занадто густим.
Якщо воно липне до рук, то додайте рослинної олії та місіть ще трохи.
Накрийте посудину харчовою плівкою або рушником та відкладіть у тепле місце на 1-2 години.
Поки тісто підходить, промийте ізюм й цукати та залийте кип’ятом на 10 хвилин. Обсушіть їх за допомогою паперових рушничків.
Перемніть тісто, додавши до нього родзинки. Ви можете додати також невелику кількість злегка подрібнених волоських горіхів.
Підготуйте форми з однаковим об’ємом. Тісто розподіліть на рівні частини.
Накрийте форми рушником та відкладіть у тепле місце на 1 годину.
Розігрійте духовку до 180° С та випікайте протягом 30 хвилин до утворення золотистого кольору. Якщо вершечок починає підгорати, то накрийте його фольгою.
Паску можна прикрасити глазур’ю, цукровою пудрою або ж звичайною кольоровою присипкою.