Картопляні битки з начинкою з шпротів
Биточки - це універсальна страва. Її можна робити з будь-якими начинками, які загортають в кульки з картопляного пюре. Биточки можуть служити як гарніром, так і основною стравою.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 3 особи
Інгредієнти для рецепту
- 200 g шпротів
- 10 картоплин
- 1 морквина
- 1 яйце
- 1,5 tbsp борошно
- цибуля ріпчаста
- зелена цибуля, кріп
- олія
- сіль, перець за смаком
Кроки приготування
- Картоплю і моркву очистити, порізати і зварити до готовності. Злити воду і приготувати пюре, додати вершкове масло і 1 яйце.
- Ріпчасту цибулю очистити і подрібнити. Зелену цибулю вимити, обсушити і дрібно нарізати. Шпроти без масла викласти в миску, розім'яти виделкою. Додати ріпчасту і зелену цибулю, кріп, петрушку і перемішати.
- З картопляного пюре скачати невеличкі кульки діаметром 4,5 см. Зробити в центрі кожного заглиблення, покласти по 1 ч. л. начинки, зімкнути краї.
- Обваляти кожну кульку в борошні (в борошно можна додати спеції для картоплі)
- Обсмажити биточки в розігрітій олії до рум'яної скоринки.