Грецький салат xopіaтіки
У самій Греції цю вишукану страву називають xopіaтіки (χωριάτικη σαλάτα), а в інших країнах – грецьким салатом. В кожній національній кухні зазвичай є подібні легкі страви, але грецький салат популярний у багатьох країнах. Найсвіжіші овочі, духмяні спеції, оливки, фета – грецький салат пахне свіжим подихом моря, спокоєм відпочинку й теплим літом.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
- 12 шт Чорних оливок
- 2 огірки
- 2 помідори
- 1 жовтий солодкий перець
- 1 солодка червона цибулина
- 150 г сиру фета
- 2 ст.л. оливкова олії
- 1 лимон
- Петрушка, кріп, орегано, базилік
- сіль, чорний перець
Кроки приготування
- Крок 1. Помідори Розрізаємо навпіл, потім ріжемо на тоненькі пластинки.
- Крок 2. Огірки Розрізаємо огірок навпіл, а потім на пластинки. Греки завжди чистять огірки перед нарізанням. А ми можемо й не чистити, як захочемо.
- Крок 3. Перець Перець для грецького салату нарізаємо великими кубиками, або так само, як помідори – тонкими пластинками.
- Крок 4. Цибуля Ріжемо навпіл, потім на півкільця – дуже тонкі.
- Крок 5. Оливки Якщо оливки величенькі, нарізаємо їх кружечками, дрібні можна залишити цілими.
- Крок 6. Фета Сир нарізаємо кубиками 1х1 см або й трішки більше.
- Крок 7. Змішуємо У глибоку миску викладаємо всі компоненти, солимо, перчимо, додаємо духмяні трави, подрібнений кріп, сік лимона за смаком.
- Крок 8. Заправляємо Готовий грецький салат заправляємо оливковою олією, обережно перемішуємо.
- Крок 9. Подаємо на стіл Викладаємо салат у салатницю, зверху прикрашаємо петрушкою й кубиками фети, не перемішуючи. Грецький салат варто трішки охолодити перед подачею. Смачного!