Грецький салат

Грецький салат xopіaтіки

Грецький салат

Грецький салат xopіaтіки

У самій Греції цю вишукану страву називають xopіaтіки (χωριάτικη σαλάτα), а в інших країнах – грецьким салатом. В кожній національній кухні зазвичай є подібні легкі страви, але грецький салат популярний у багатьох країнах. Найсвіжіші овочі, духмяні спеції, оливки, фета – грецький салат пахне свіжим подихом моря, спокоєм відпочинку й теплим літом.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Грецька
Ключове слово: грецький салат, оливки, фета, хоріатіки
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 5 хвилин
Загальний час: 20 хвилин
Порції: 4 особи

Інгредієнти для рецепту

  • 12 шт Чорних оливок
  • 2 огірки
  • 2 помідори
  • 1 жовтий солодкий перець
  • 1 солодка червона цибулина
  • 150 г сиру фета
  • 2 ст.л. оливкова олії
  • 1 лимон
  • Петрушка, кріп, орегано, базилік
  • сіль, чорний перець

Кроки приготування

  • Крок 1. Помідори Розрізаємо навпіл, потім ріжемо на тоненькі пластинки.
  • Крок 2. Огірки Розрізаємо огірок навпіл, а потім на пластинки. Греки завжди чистять огірки перед нарізанням. А ми можемо й не чистити, як захочемо.
  • Крок 3. Перець Перець для грецького салату нарізаємо великими кубиками, або так само, як помідори – тонкими пластинками.
  • Крок 4. Цибуля Ріжемо навпіл, потім на півкільця – дуже тонкі.
  • Крок 5. Оливки Якщо оливки величенькі, нарізаємо їх кружечками, дрібні можна залишити цілими.
  • Крок 6. Фета Сир нарізаємо кубиками 1х1 см або й трішки більше.
  • Крок 7. Змішуємо У глибоку миску викладаємо всі компоненти, солимо, перчимо, додаємо духмяні трави, подрібнений кріп, сік лимона за смаком.
  • Крок 8. Заправляємо Готовий грецький салат заправляємо оливковою олією, обережно перемішуємо.
  • Крок 9. Подаємо на стіл Викладаємо салат у салатницю, зверху прикрашаємо петрушкою й кубиками фети, не перемішуючи. Грецький салат варто трішки охолодити перед подачею. Смачного!

Прокрутка до верху