Крок 1. Помідори
Розрізаємо навпіл, потім ріжемо на тоненькі пластинки.
Крок 2. Огірки
Розрізаємо огірок навпіл, а потім на пластинки. Греки завжди чистять огірки перед нарізанням. А ми можемо й не чистити, як захочемо.
Крок 3. Перець
Перець для грецького салату нарізаємо великими кубиками, або так само, як помідори – тонкими пластинками.
Крок 4. Цибуля
Ріжемо навпіл, потім на півкільця – дуже тонкі.
Крок 5. Оливки
Якщо оливки величенькі, нарізаємо їх кружечками, дрібні можна залишити цілими.
Крок 6. Фета
Сир нарізаємо кубиками 1х1 см або й трішки більше.
Крок 7. Змішуємо
У глибоку миску викладаємо всі компоненти, солимо, перчимо, додаємо духмяні трави, подрібнений кріп, сік лимона за смаком.
Крок 8. Заправляємо
Готовий грецький салат заправляємо оливковою олією, обережно перемішуємо.
Крок 9. Подаємо на стіл
Викладаємо салат у салатницю, зверху прикрашаємо петрушкою й кубиками фети, не перемішуючи. Грецький салат варто трішки охолодити перед подачею.
Смачного!