Лазанья – страва часів Стародавнього Риму
Лазанья походить з міста Болонья, саме тому лазанья класична – це болоньєзе. Але в кожній італійській провінції власні рецепти лазаньї – рибна, овочева, з грибами, морепродуктами, сиром.
Розрізати гарячу лазанью на шматочки краще, як вона охолоне 10-15 хвилин. Можна прикрасити листками базиліка та посипати чорним перцем.
Тісто для лазаньї
Замість готових листів можете замісити тісто власноруч, У складі – борошно твердих сортів пшениці, яйця, вода, сіль, оливкова олія. Місити треба довго, щоб вийшло пластичне тісто для лазаньї.
Якщо не знайшли листів для лазаньї, спробуйте приготувати лазанью з локшини, листкового тіста, млинців або лазанью з лаваша.
Неперевершена лазанья
Лазанья – це традиційна страва італійської кухні. Справжня лазанья з м'ясним фаршем і соусом бешамель – класика обіднього столу, неймовірне поєднання смаку та аромату.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Соус болоньєзе
- 1 tbsp оливкової олії
- 700 g м'ясного фаршу
- 1 цибулина
- 2 зубці часнику
- 1 болгарський перець
- 800 g помідорів (без шкірки)
- 100 g томатної пасти
- орегано, базилік, розмарин
Соус Бешамель
- 60 g вершкового масла
- 600 g молока
- 70 g борошна
- сіль, перець
- мускатний горіх
- 400 g сиру Чеддер
- 100 g сиру Пармезан
- 250 g листків для лазаньї
Кроки приготування
Готуємо соус болоньєзе
- На розігріту пательню кладемо нарізані 2 зубчики часнику, цибулю і половинку перцю. Слідкуйте, щоб часник з цибулею не пригорів.
- Додаємо трошки солі і перцю. І туди викладаємо фарш. Додаємо орегано. Помішуємо. Добре обсмажуємо.
- Додаємо до фаршу розчавлені помідори.
- Додаємо 2 ложечки томатної пасти. Сіль, перець до смаку. Додамо трошки розмарину.
Соус бешамель
- На гарячу сковорідку викладаємо вершкове масло. Коли воно розтопилось, додаємо борошно. Перемішуємо до того часу поки масло не вбере все борошно. Основа соусу бешамель готова. Відставляємо сковорідку вбік.
- Беремо стакан молока. Виливаємо в каструльку і ставимо на маленький вогонь. Додаємо ложку основи соусу, постійно помішуючи. Консистенція має вийти така як не дуже густа сметана.
- Поступово вливаємо решту молока і весь час помішуємо, щоб не було грудочок.
- Додаємо сир Чеддер або будь-який напів твердий сир і мускатний горіх. Продовжуємо помішувати.
Складаємо лазанью
- Змазуємо форму соусом бешамель.
- Викладаємо листки лазаньї. І знову змазуємо сирним соусом бешамель.
- Викладаємо начинку (соус Болоньєзе). І повторюємо всі маніпуляції, щоб зробити 3 шари. Верхній шар листків лазаньї змащуємо соусом бешамелем і посипаємо пармезаном чи просто бринзою.
- Між шарами можете посипати тертим сиром Чеддер.
- Відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, на 20-30хв.