Лазанья

Неперевершена лазанья

Лазанья – страва часів Стародавнього Риму

Лазанья походить з міста Болонья, саме тому лазанья класична – це болоньєзе. Але в кожній італійській провінції власні рецепти лазаньї – рибна, овочева, з грибами, морепродуктами, сиром.  

Розрізати гарячу лазанью на шматочки краще, як вона охолоне 10-15 хвилин. Можна прикрасити листками базиліка та посипати чорним перцем.

Тісто для лазаньї

Замість готових листів можете замісити тісто власноруч, У складі – борошно твердих сортів пшениці, яйця, вода, сіль, оливкова олія. Місити треба довго, щоб вийшло пластичне тісто для лазаньї.

Якщо не знайшли листів для лазаньї, спробуйте приготувати лазанью з локшини, листкового тіста, млинців або лазанью з лаваша.

Лазанья

Неперевершена лазанья

Лазанья – це традиційна страва італійської кухні. Справжня лазанья з м'ясним фаршем і соусом бешамель – класика обіднього столу, неймовірне поєднання смаку та аромату.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Італійська
Підготовка: 50 хвилин
Приготування: 55 хвилин
Загальний час: 1 година 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Соус болоньєзе

  • 1 tbsp оливкової олії
  • 700 g м'ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 зубці часнику
  • 1 болгарський перець
  • 800 g помідорів (без шкірки)
  • 100 g томатної пасти
  • орегано, базилік, розмарин

Соус Бешамель

  • 60 g вершкового масла
  • 600 g молока
  • 70 g борошна
  • сіль, перець
  • мускатний горіх
  • 400 g сиру Чеддер
  • 100 g сиру Пармезан
  • 250 g листків для лазаньї

Кроки приготування

Готуємо соус болоньєзе

  • На розігріту пательню кладемо нарізані 2 зубчики часнику, цибулю і половинку перцю. Слідкуйте, щоб часник з цибулею не пригорів.
  • Додаємо трошки солі і перцю. І туди викладаємо фарш. Додаємо орегано. Помішуємо. Добре обсмажуємо.
  • Додаємо до фаршу розчавлені помідори.
  • Додаємо 2 ложечки томатної пасти. Сіль, перець до смаку. Додамо трошки розмарину.

Соус бешамель

  • На гарячу сковорідку викладаємо вершкове масло. Коли воно розтопилось, додаємо борошно. Перемішуємо до того часу поки масло не вбере все борошно. Основа соусу бешамель готова. Відставляємо сковорідку вбік.
  • Беремо стакан молока. Виливаємо в каструльку і ставимо на маленький вогонь. Додаємо ложку основи соусу, постійно помішуючи. Консистенція має вийти така як не дуже густа сметана.
  • Поступово вливаємо решту молока і весь час помішуємо, щоб не було грудочок.
  • Додаємо сир Чеддер або будь-який напів твердий сир і мускатний горіх. Продовжуємо помішувати.

Складаємо лазанью

  • Змазуємо форму соусом бешамель.
  • Викладаємо листки лазаньї. І знову змазуємо сирним соусом бешамель.
  • Викладаємо начинку (соус Болоньєзе). І повторюємо всі маніпуляції, щоб зробити 3 шари. Верхній шар листків лазаньї змащуємо соусом бешамелем і посипаємо пармезаном чи просто бринзою.
  • Між шарами можете посипати тертим сиром Чеддер.
  • Відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, на 20-30хв.
Прокрутка до верху