Шоколадні паски

Шоколадна паска – смачний рецепт

Шоколадні паски

Шоколадна паска – смачний рецепт

Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й ви здивувати своїх рідних і створити справді святковий настрій. Для цього ми вам пропунуємо цей рецепт шоколадної паски.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: паска, шоколадна паска
Підготовка: 3 години 40 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 4 години 20 хвилин
Порції: 5 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g муки
  • 150 ml молока
  • 25 g свіжих дріжджів
  • 100 g цукру
  • 5 qt жовтків
  • 80 g топленого масла
  • 120 g шоколадних капель
  • 2 pinch ваніль, цедра

Глазур біла

  • 100 g білого шоколаду
  • 40 g масла
  • 40 g згущеного молока

Глазур шоколадна

  • 100 g чорного шоколаду
  • 50 g масла

Кроки приготування

  • Молоко, 1ст.л. цукру,дріжжі, 1/3 муки кладемо в глибоку миску, вимішуємо (міксером), залишаємо на 30хв.
    Дріжджі
  • Коли на поверхні з’являться бульбашки додаємо решту муки, цукру, жовтків, масла, ванілі, цедри. Замішуємо однорідне дуже липке тісто. Місимо 4-5хв міксером, або10-20 хв руками.
  • Накриваємо вологим рушником. Коли тісто виросте вдвічі, додаємо шоколад і ще раз добре вимішуємо.
    Тісто на паску
  • Викладаємо тісто на 1/3 формочки і залишаємо на 1,5-2 години в теплому місці, щоб тісто підросло. Випікаємо при температурі 170 впродовж 30-40хв.
  • Охолоджену паску змащуємо білою або темною глазурью.

 

Прокрутка до верху