Шоколадна паска – смачний рецепт
Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й ви здивувати своїх рідних і створити справді святковий настрій. Для цього ми вам пропунуємо цей рецепт шоколадної паски.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 5 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 300 g муки
- 150 ml молока
- 25 g свіжих дріжджів
- 100 g цукру
- 5 qt жовтків
- 80 g топленого масла
- 120 g шоколадних капель
- 2 pinch ваніль, цедра
Глазур біла
- 100 g білого шоколаду
- 40 g масла
- 40 g згущеного молока
Глазур шоколадна
- 100 g чорного шоколаду
- 50 g масла
Кроки приготування
- Молоко, 1ст.л. цукру,дріжжі, 1/3 муки кладемо в глибоку миску, вимішуємо (міксером), залишаємо на 30хв.
- Коли на поверхні з’являться бульбашки додаємо решту муки, цукру, жовтків, масла, ванілі, цедри. Замішуємо однорідне дуже липке тісто. Місимо 4-5хв міксером, або10-20 хв руками.
- Накриваємо вологим рушником. Коли тісто виросте вдвічі, додаємо шоколад і ще раз добре вимішуємо.
- Викладаємо тісто на 1/3 формочки і залишаємо на 1,5-2 години в теплому місці, щоб тісто підросло. Випікаємо при температурі 170 впродовж 30-40хв.
- Охолоджену паску змащуємо білою або темною глазурью.