
Закваску можна купити в аптеці або спеціалізованих магазинах здорового харчування онлайн або оффлайн. Надалі ви зможете залишати трішки живого йогурту для приготування наступної порції. Не варто використовувати магазинний йогурт для закваски, адже він все одно містить зайву мікрофлору, навіть, якщо вказано про відсутність домішок.
Якщо вам трохи набридли натуральні йогурти, можна додавати будь-які домішки за вашим смаком – мед, ягоди, навіть іриски, шоколад, сухофрукти. Але для отримання дійсно корисного продукту це потрібно робити перед охолодженням або додавати у готовий йогурт. Адже, в іншому випадку, бактерії йогурту будуть ферментувати не молочний цукор і лактозу, а фруктозу.
Якщо у вас немає мультиварки або йогуртниці, не хвилюйтесь – йогурт легко приготувати, і виходить він дуже-дуже смачним. Потрібно лише закип’ятити молоко, охолодити до 38-40°С. Перелити молоко у місткість, яка закривається герметично, додати закваску або 1 ст. л. натурального йогурту. Посуд щільно закутати й залишити на ніч у теплому місці. А далі просто переглядати сон про смачний сніданок з йогуртом!
Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив…
Паска на згущеному молоці - смачна і незвична. Вона нікого не залишить байдужим. Рецепт паски…
Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в…
Паска, обрядовий великодній хліб, займає центральне місце серед святкових великодніх страв у багатьох християнських країнах.…
Існує безліч рецептів паски, але шоколадна паска це щось по-особливому смачне і незвичне. Спробуйте й…
Сирна запіканка з манкою, без борошна, приготована за цим рецептом, буде ідеальною, якщо не полінуватися…