Торт "Мідний вершник"
Торт "Мідний вершник" з медовими і маковими коржами прекрасно доповнить будь-який святковий стіл. Крем у рецепті - із вареного згущеного молока. Читайте нижче покроковий рецепт.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Тісто 1
- 2 яйця
- 1 cups цукру
- 2 tbsp меду
- 100 g масла чи маргарину
- борошно (скільки вбере тісто).
- 1 tsp соди (погасити оцтом)
Тісто 2
- 3 яйця
- 250 g борошна
- 1 tsp амоняку
- 250 g цукру
- 250 g сметани
- 250 g сухого маку перемеленого
Крем
- 500 g масла
- 500 g вареного згущеного молока
Кроки приготування
Тісто 1
- Всі інгредієнти (крім борошна) розігріваємо на водяній бані, даємо вистигнути.
- Замішуємо ніжне тісто, як на вареники. Кладемо у холодильник на 1 год.
- Ділимо на 6 частин, тонко розкачуємо, випікаємо до зарум'янінння (десь по 4–5 хв). Печеться швидко! Форма для випікання 25Х35 см.
Тісто 2
- Збиваємо яйця з цукром, додаємо сметану, амоняк, мак і борошно. Виходить тісто, як густа сметана.
- Пекти при температурі 170–180 градусів десь 15 хв, перевіряємо зубочисткою. Коли охолоне, розрізаємо навпіл.
Крем для пляцка
- Збиваємо окремо згущене молоко і масло.
- По ложці додаємо збите згущене молоко в збите масло.
- Складаємо торт наступним чином: 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі. Кожен корж перемазуємо кремом. Ставимо мінімум на ніч у холодильник.