Торт мідний вершник

Торт “Мідний вершник”

Торт мідний вершник

Торт "Мідний вершник"

Торт "Мідний вершник" з медовими і маковими коржами прекрасно доповнить будь-який святковий стіл. Крем у рецепті - із вареного згущеного молока. Читайте нижче покроковий рецепт.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Тісто 1

  • 2 яйця
  • 1 cups цукру
  • 2 tbsp меду
  • 100 g масла чи маргарину
  • борошно (скільки вбере тісто).
  • 1 tsp соди (погасити оцтом)

Тісто 2

  • 3 яйця
  • 250 g борошна
  • 1 tsp амоняку
  • 250 g цукру
  • 250 g сметани
  • 250 g сухого маку перемеленого

Крем

  • 500 g масла
  • 500 g вареного згущеного молока

Кроки приготування

Тісто 1

  • Всі інгредієнти (крім борошна) розігріваємо на водяній бані, даємо вистигнути.
  • Замішуємо ніжне тісто, як на вареники. Кладемо у холодильник на 1 год.
  • Ділимо на 6 частин, тонко розкачуємо, випікаємо до зарум'янінння (десь по 4–5 хв). Печеться швидко! Форма для випікання 25Х35 см.

Тісто 2

  • Збиваємо яйця з цукром, додаємо сметану, амоняк, мак і борошно. Виходить тісто, як густа сметана.
  • Пекти при температурі 170–180 градусів десь 15 хв, перевіряємо зубочисткою. Коли охолоне, розрізаємо навпіл.

Крем для пляцка

  • Збиваємо окремо згущене молоко і масло.
  • По ложці додаємо збите згущене молоко в збите масло.
  • Складаємо торт наступним чином: 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі. Кожен корж перемазуємо кремом. Ставимо мінімум на ніч у холодильник.
Прокрутка до верху