Go Back
Друкувати
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Торт "Мідний вершник"
Торт "Мідний вершник" з медовими і маковими коржами прекрасно доповнить будь-який святковий стіл. Крем у рецепті - із вареного згущеного молока. Читайте нижче покроковий рецепт.
Дайте першу оцінку
Print
Pin
Rate
Кухня:
Українська
Підготовка:
30
хвилин
хвилин
Приготування:
1
година
година
Загальний час:
1
година
година
30
хвилин
хвилин
Інгредієнти для рецепту
Тісто 1
2
яйця
1
cups
цукру
2
tbsp
меду
100
g
масла чи маргарину
борошно (скільки вбере тісто).
1
tsp
соди (погасити оцтом)
Тісто 2
3
яйця
250
g
борошна
1
tsp
амоняку
250
g
цукру
250
g
сметани
250
g
сухого маку перемеленого
Крем
500
g
масла
500
g
вареного згущеного молока
Кроки приготування
Тісто 1
Всі інгредієнти (крім борошна) розігріваємо на водяній бані, даємо вистигнути.
Замішуємо ніжне тісто, як на вареники. Кладемо у холодильник на 1 год.
Ділимо на 6 частин, тонко розкачуємо, випікаємо до зарум'янінння (десь по 4–5 хв). Печеться швидко! Форма для випікання 25Х35 см.
Тісто 2
Збиваємо яйця з цукром, додаємо сметану, амоняк, мак і борошно. Виходить тісто, як густа сметана.
Пекти при температурі 170–180 градусів десь 15 хв, перевіряємо зубочисткою. Коли охолоне, розрізаємо навпіл.
Крем для пляцка
Збиваємо окремо згущене молоко і масло.
По ложці додаємо збите згущене молоко в збите масло.
Складаємо торт наступним чином: 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі. Кожен корж перемазуємо кремом. Ставимо мінімум на ніч у холодильник.