Молоко доводимо до кипіння, охолоджуємо до 40°С. Молоко вибираємо пастеризоване або ультрапастеризоване з найменшим терміном зберігання, або свіже коров’яче, козяче чи соєве. Ультрапастеризоване молоко можна не кип’ятити. Не варто використовувати стерилізоване молоко, адже воно не містить корисних речовин.
Додаємо закваску до 150-200 г молока, розмішуємо.
Розчинену закваску з’єднуємо з рештою молока.
Приготувати йогурт можна безпосередньо у чаші мультиварки. Якщо готуємо йогурт в порціонних формочках, потрібно їх наповнити та встановити у чашу мультиварки з водою, як на водяній бані.
Встановлюємо режим приготування «йогурт» або +40 °С на 8 годин.
Готовий йогурт охолоджуємо у холодильнику для завершення ферментації. Зберігаємо до 5 діб.
Для приготування жирного йогурту, використовуємо 0,5 л жирного молока+0,5 л термічно оброблених вершків.