Go Back

Йогурт в мультиварці

Дуже зручний спосіб приготування домашнього йогурту! Адже магазинним товарам не завжди можна довіряти. Існує багато рецептів йогурту з використанням закваски. Йогурт виходить дуже ніжний за структурою й густий за консистенцією. За смаком нагадує ряжанку. Спробуйте!
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська, Французька
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 8 години
Загальний час: 8 години 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 l молока
  • 1 пакетик закваски

Кроки приготування

  • Молоко доводимо до кипіння, охолоджуємо до 40°С. Молоко вибираємо пастеризоване або ультрапастеризоване з найменшим терміном зберігання, або свіже коров’яче, козяче чи соєве. Ультрапастеризоване молоко можна не кип’ятити. Не варто використовувати стерилізоване молоко, адже воно не містить корисних речовин.
  • Додаємо закваску до 150-200 г молока, розмішуємо.
  • Розчинену закваску з’єднуємо з рештою молока.
  • Приготувати йогурт можна безпосередньо у чаші мультиварки. Якщо готуємо йогурт в порціонних формочках, потрібно їх наповнити та встановити у чашу мультиварки з водою, як на водяній бані.
  • Встановлюємо режим приготування «йогурт» або +40 °С на 8 годин.
  • Готовий йогурт охолоджуємо у холодильнику для завершення ферментації. Зберігаємо до 5 діб.
  • Для приготування жирного йогурту, використовуємо 0,5 л жирного молока+0,5 л термічно оброблених вершків.
QR Code linking back to recipe