Сирники з чорницею

Як приготувати сирники: рецепти

Найсмачніші, м’якенькі та прості! Швидке приготування, доступні продукти, незрівнянний смак – ваш ідеальний ранок! Сирники з сиру, яєць та борошна, підсмажені на сковороді, містять обмаль борошна, що робить їх надзвичайно ніжними, м’якими, повітряними. Корисний сніданок для всіх!

Як правильно приготувати домашні сирники

Рецептів, як приготувати сирники існує тисячі: з крохмалем або манною крупою, з борошном або висівками, класичні й з корицею. В численних рецептах не виключені експерименти з різними начинками – сирники з бананом, родзинками й сухофруктами, горіхами й вишнею, курагою або цедрою лимона.

Сирники файного рецепту

Як приготувати сирники з манкою

Традиційний рецепт, звичайно, відомий всім господиням: як приготувати сирники на сковороді. Але існують інші способи та оригінальні рецепти: у мультиварці, на пару або як приготувати сирники в духовці. Наприклад, яблучно-морквяні сирники. Це – чудовий вітамінний десерт. Для приготування моркву та яблука натираємо на грубій тертці. Перемішуємо з сиром, цукром та сухою манкою. Збиваємо білки, з’єднуємо всі компоненти, вкладаємо тісто у форми або формуємо заготовки та випікаємо. 

Повітряні сирники: ідеї для натхнення          

Можливо, ви не знали, але є рецепт сирників з картоплею. Цукор у рецепті не потрібен, пшеничного борошна візьміть трішки менше, ніж зазвичай, та розтовчіть велику відварену картоплю. Дієтичні сирники готують з висівками замість борошна. Сирні кульки можна посипати кокосовою стружкою. А смакувати сирники можна не тільки зі сметаною, а й з повидлом та джемом, медом або шоколадом, різноманітними солодкими соусами.

Як приготувати заморожені сирники

Прості домашні сирники можна заморозити: покласти у пакет, переклавши пергаментом, або у герметичний харчовий контейнер. Можете не хвилюватися, що при розморожуванні вони втратять форму. Цього не станеться, якщо смажити сирники застиглими на невеликому вогні без кришки. Варто лише перед приготуванням мерзлі сирники потримати 5-6 хвилин, розклавши на дошці, припорошеній борошном.

Сирники з варенням

Поради: як приготувати сирники з домашнього сиру

Досить щільний сир радимо перекрутити на м’ясорубці або розтерти товкачкою. Тоді структура стане однорідною, а сирники будуть м’якими. Крім того, враховуйте, що для сирників знежирений сир або солодка сиркова маса не годиться. Дуже рідкий сир потрібно процідити крізь марлю. Яйця беруть з розрахунку 1-2 шт. на 100 г сиру.

[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]

Прокрутка до верху