На сніданок і десерт, солодкі й солоні – рецептів сирників безліч. Дехто вважає, що потрібно брати багато яєць, панірувати сирники у манці, використовувати соду або розпушувач, крохмаль
Сир
Справді смачні сирники вийдуть з гарного свіжого сиру. Сир краще брати домашній, не кислий, середньої жирності. Сирники з дуже жирного сиру просто розповзуться на сковороді.
Сирники дієтичні
Замість муки візьміть висівки, а сирники смажте у духовці.
Сирники з картоплею
У цьому рецепті сирників замість цукру візьміть велику відварену картоплину, а муки трохи менше.
З чим ще
Сучасні винаходи – сирники з родзинками, цедрою лимона, курагою, шпинатом, горіхами, корицею.
З чим смакувати
Ласувати сирники з варенням, сметаною, джемом, медом – досить звично, але корисно та смачно. Свіжі соуси з фруктів, ягід надають оригінального смаку страві. Спробуйте розтоплений шоколад, різнокольорову глазур, цукрову пудру.
В Індії
Сирні кульки панірують у кокосовій стружці й смажать у фритюрі.
Начинка
Що нам заважає зробити сирники з маком, шматочками шоколаду чи нутеллою, фруктами, заварним кремом!
Бонус для найстійкіших. Не ризикуйте робити сирники з рідкого магазинного сиру, оскільки без великої кількості муки маса просто не триматиме форму. І вийдуть у вас не сирники, а «мучники».