blank

Спаржа з яйцями пашот та соусом муслін

Спаржа – що за овоч і з чим його їсти?

blank

Спаржа з яйцями пашот та соусом муслін

Цей рецепт дуже простий і швидкий в приготуванні та є доволі класичним способом подання спаржі. На приготування страви вам потрібно не більше 15 хвилин і подається вона миттєво після приготування. Для яєць пашот вибирайте яйця виняткової свіжості та перевіреної якості, найкраще фермерські.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 пучок спаржі вагою 500гр
  • 8 яєць

Для соусу

  • 1 яйце
  • 100 ml оливкової олії
  • трішки діжонської гірчиці
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Почистити спаржу, як описано в статті (посилання в кінці рецепта). Довести до кипіння воду в каструлі достатнього розміру.
  • Тим часом готуємо соус: жовток відділити від білка і приготувати класичний майонез з оливковою олією.
  • Починаємо збивати міксером жовток, по краплі додаючи олію. Коли суміш стане достатньо густою, олію можна починати вливати тоненькою цівкою. Коли вся олія додана і соус достатньо загустів, даємо пів ложечки лимонного соку, на кінчику ложечки гірчиці, сіль та трішки перцю. Вимішуємо. Коли майонез готовий, збиваємо до піків білок, та акуратно вводимо його в майонез. Вимішувати акуратно круговими рухами. Соус муслін готовий.
  • Бланшуємо спаржу в киплячій підсоленій воді. Якщо ви любите трішки недоварені овочі – готуйте 4 хвилини, якщо любите добре зварені – 6-7 хвилин.
  • Тим часом доводимо до кипіння воду для яйця пашот. Води має бути достатньо, щоби яйце повністю занурилось і мало місце для формування кульки.
  • Виймаємо спаржу. Якщо ви готуєте її коротко і хочете зберегти хрумкість – занурте на пару секунд у холодну воду, щоби припинити процес варіння, але цей етап можна пропустити.
  • Готуємо яйця пашот
  • Викладаємо спаржу на тарілку, кладемо зверху яйця та поливаємо соусом. При бажанні можна притрусити тертим пармезаном.
Прокрутка до верху