Спаржа – що за овоч і з чим його їсти?
Спаржа з яйцями пашот та соусом муслін
Цей рецепт дуже простий і швидкий в приготуванні та є доволі класичним способом подання спаржі. На приготування страви вам потрібно не більше 15 хвилин і подається вона миттєво після приготування. Для яєць пашот вибирайте яйця виняткової свіжості та перевіреної якості, найкраще фермерські.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 пучок спаржі вагою 500гр
- 8 яєць
Для соусу
- 1 яйце
- 100 ml оливкової олії
- трішки діжонської гірчиці
- сіль, перець
Кроки приготування
- Почистити спаржу, як описано в статті (посилання в кінці рецепта). Довести до кипіння воду в каструлі достатнього розміру.
- Тим часом готуємо соус: жовток відділити від білка і приготувати класичний майонез з оливковою олією.
- Починаємо збивати міксером жовток, по краплі додаючи олію. Коли суміш стане достатньо густою, олію можна починати вливати тоненькою цівкою. Коли вся олія додана і соус достатньо загустів, даємо пів ложечки лимонного соку, на кінчику ложечки гірчиці, сіль та трішки перцю. Вимішуємо. Коли майонез готовий, збиваємо до піків білок, та акуратно вводимо його в майонез. Вимішувати акуратно круговими рухами. Соус муслін готовий.
- Бланшуємо спаржу в киплячій підсоленій воді. Якщо ви любите трішки недоварені овочі – готуйте 4 хвилини, якщо любите добре зварені – 6-7 хвилин.
- Тим часом доводимо до кипіння воду для яйця пашот. Води має бути достатньо, щоби яйце повністю занурилось і мало місце для формування кульки.
- Виймаємо спаржу. Якщо ви готуєте її коротко і хочете зберегти хрумкість – занурте на пару секунд у холодну воду, щоби припинити процес варіння, але цей етап можна пропустити.
- Готуємо яйця пашот
- Викладаємо спаржу на тарілку, кладемо зверху яйця та поливаємо соусом. При бажанні можна притрусити тертим пармезаном.