Яйця на столі

Що можна приготувати з яєць незвичайного

Варені та підсмажені яйця, омлет – це так буденно й тривіально! А між тим, можна приготувати найвишуканіші страви з яєць – фаршировані, запечені овочі під збитими яйцями, омлет з баклажанами та помідорами. А ідей для прикрашення страв з яєць – взагалі безліч! 

Модний французький омлет

Мода є на все, зокрема й на страви. Духмяний модний омлет можна приготувати з прованськими травами, додати у яєчну суміш шматочки твердого сиру, шинки чи порізане відварне куряче філе, шпинат. Якщо не полінуєтеся включити духовку, за 20-30 хвилин приготуєте порціонний омлет у чашці. Ця зовсім проста страва з яєць наразі у тренді – а ще й з гірчичним соусом, хрумким тостом і помідоркою, неодмінно захочеться добавки!

Омлет

Що смачного приготувати з яєць на сніданок

Якщо вам подобаються паштети, яєчний паштет – делікатес для вас! Відварюємо 4 яйця круто, охолоджуємо, очищаємо. В олії з вершковим маслом обсмажимо дрібно порізану цибулю. Збиваємо блендером яйця, цибулю й 1 ст. л. волоських горіхів. Охолоджуємо й робимо бутерброди на сніданок. Чудова страва з яєць про запас.

Іспанська тортилья з картоплі і яєць

Зазвичай картоплю для тортильї спочатку нарізають кубиками та обсмажують в олії до напівготовності. Потім змішують зі збитими яйцями, молоком і борошном. Можна додати шматочки помідорів, зелень. Смажать, як звичайний омлет. Щоб прискорити приготування, можна картоплю заздалегідь відварити у шкірці. От і виходить, що тортилья – це оригінальна страва з картоплі й водночас страва з яєць.

Жовток

Фаршировані страви

Розрізаємо навпіл варене яйце, виймаємо жовток, перемішуємо з консервованою рибою, начиняємо білок – маємо міні салат «мімоза». А ще є модна новинка навпаки – страва подається в інших продуктах.

Наприклад, морозиво у яблуках, суп у чаші з хліба. Проте, насправді, це не така вже й екзотика – закарпатський бограч у житньому хлібі подають вже давно. Але досить незвична страва з яєць – запекти сире яйце у баклажані, кабачку або авокадо.

Прокрутка до верху