Спаржа з яйцями пашот та соусом муслін

АвторAnnaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування15 хвЗагальний час35 хв

Цей рецепт дуже простий і швидкий в приготуванні та є доволі класичним способом подання спаржі. На приготування страви вам потрібно не більше 15 хвилин і подається вона миттєво після приготування. Для яєць пашот вибирайте яйця виняткової свіжості та перевіреної якості, найкраще фермерські.

 1 пучок спаржі вагою 500гр
 8 яєць
Для соусу
 1 яйце
 100 мл оливкової олії
 трішки діжонської гірчиці
 сіль, перець
1

Почистити спаржу, як описано в статті (посилання в кінці рецепта). Довести до кипіння воду в каструлі достатнього розміру.

2

Тим часом готуємо соус: жовток відділити від білка і приготувати класичний майонез з оливковою олією.

3

Починаємо збивати міксером жовток, по краплі додаючи олію. Коли суміш стане достатньо густою, олію можна починати вливати тоненькою цівкою. Коли вся олія додана і соус достатньо загустів, даємо пів ложечки лимонного соку, на кінчику ложечки гірчиці, сіль та трішки перцю. Вимішуємо. Коли майонез готовий, збиваємо до піків білок, та акуратно вводимо його в майонез. Вимішувати акуратно круговими рухами. Соус муслін готовий.

4

Бланшуємо спаржу в киплячій підсоленій воді. Якщо ви любите трішки недоварені овочі – готуйте 4 хвилини, якщо любите добре зварені – 6-7 хвилин.

5

Тим часом доводимо до кипіння воду для яйця пашот. Води має бути достатньо, щоби яйце повністю занурилось і мало місце для формування кульки.

6

Виймаємо спаржу. Якщо ви готуєте її коротко і хочете зберегти хрумкість – занурте на пару секунд у холодну воду, щоби припинити процес варіння, але цей етап можна пропустити.

7

Готуємо яйця пашот

8

Викладаємо спаржу на тарілку, кладемо зверху яйця та поливаємо соусом. При бажанні можна притрусити тертим пармезаном.

Спаржа – що за овоч і з чим його їсти?

Інгредієнти

 1 пучок спаржі вагою 500гр
 8 яєць
Для соусу
 1 яйце
 100 мл оливкової олії
 трішки діжонської гірчиці
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Почистити спаржу, як описано в статті (посилання в кінці рецепта). Довести до кипіння воду в каструлі достатнього розміру.

2

Тим часом готуємо соус: жовток відділити від білка і приготувати класичний майонез з оливковою олією.

3

Починаємо збивати міксером жовток, по краплі додаючи олію. Коли суміш стане достатньо густою, олію можна починати вливати тоненькою цівкою. Коли вся олія додана і соус достатньо загустів, даємо пів ложечки лимонного соку, на кінчику ложечки гірчиці, сіль та трішки перцю. Вимішуємо. Коли майонез готовий, збиваємо до піків білок, та акуратно вводимо його в майонез. Вимішувати акуратно круговими рухами. Соус муслін готовий.

4

Бланшуємо спаржу в киплячій підсоленій воді. Якщо ви любите трішки недоварені овочі – готуйте 4 хвилини, якщо любите добре зварені – 6-7 хвилин.

5

Тим часом доводимо до кипіння воду для яйця пашот. Води має бути достатньо, щоби яйце повністю занурилось і мало місце для формування кульки.

6

Виймаємо спаржу. Якщо ви готуєте її коротко і хочете зберегти хрумкість – занурте на пару секунд у холодну воду, щоби припинити процес варіння, але цей етап можна пропустити.

7

Готуємо яйця пашот

8

Викладаємо спаржу на тарілку, кладемо зверху яйця та поливаємо соусом. При бажанні можна притрусити тертим пармезаном.

Спаржа з яйцями пашот та соусом муслін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори