- Підготувати капустяні листки: зняти верхні листки, тоді вирізати качан і акуратно розібрати головку капусти на листки. Довести до кипіння підсолену воду у великій каструлі, занурити листки всі разом чи порційно, варити протягом 5 хв. Тоді відкинути на друшляк і дати вистигнути. Зрізати з кожного литка потовщення біля основи так, щоби товщина листка була рівномірною по всій площі. 
- Рис для голубців потрібно лише приварити, він має бути напівсирим.Підсолену воду довести до кипіння, вкинути туди рис, варити 10 хв. Тоді відкинути рис на друшляк і дати вистигнути. 
- Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на маслі. Вимішати разом рис, фарш та цибулю. Посолити та поперчити. 
- По черзі, викладати фарш на листок капусти зі сторони основи і туго загортати рулетиком, ретельно підгортаючи до середини краї. 
- Дно великої каструлі, в якій готуватимуться голубці, вистелити капустяними листками, що залишились. 
- Викласти акуратно голубці в каструлю. 
- Приготувати соус: на пательні розтопити вершкове масло і обсмажити ложку муки. Тоді додати томатну пасту та сметану, влити воду і ретельно перемішати. Додати щіпку цукру, сіль, перець та готувати протягом кількох хвилин. 
- Залити голубці соусом, накрити кришкою і готувати на невеликому вогні чи і духовці протягом 30 хв.