Рататуй

Рататуй

Рецепт рататуя у томатному соусі

Ця смачна пісна страва відрізняється тим, що замість тертого сиру, молока та яєць, можна приготувати томатний соус і залити ним рататуй перед випіканням. Для приготування соусу потрібно потушити подрібнені на кубики моркву, цибулю, помідори протягом 15-20 хвилин і додати кетчуп.

Рататуй гострий Провансаль

Якщо є трішки вільного часу, можете приготувати рататуй з солодким перцем. Овочі – баклажани, помідори, цибулю, часник, солодкий червоний та жовтий перець нарізаємо дрібними кубиками й обсмажуємо (все окремо!) до м’якого стану в олії. Потім з’єднуємо компоненти, разом тушкуємо ще 2-3 хвилини і все! Смакуємо холодним або гарячим.

Рататуй

Рататуй

За цим рецептом рататуй можна приготувати просто й швидко, адже запікається страва у духовці, а підготовча робота займає не дуже багато часу. Рататуй схожий на звичайне овочеве рагу, грузинське соте або болгарське лечо. Схожі страви є також в інших кухнях: в Італії – капоната, в Іспанії – пісто. Відрізняються лише способом нарізання овочів і приготування. Рататуй – смачна пісна страва, що чудово пасує для вегетаріанського столу і просто так.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 3 qt баклажани ( середні )
  • 3 qt цукіні ( середні )
  • 2 qt перців солодких
  • 6 qt помідорів
  • 7 qt цибулин шалот
  • 1 головка часнику
  • 1 лавровий лист
  • 1 tsp сушеного базиліку
  • 1 tsp сушеного майорану
  • 2 гілочки тим'яну
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Баклажани попередньо наріжте кільцями приблизно 7 мм, щедро посоліть і залиште в мисці до години часу. Очистіть перець від серцевини і наріжте поперек четвертинками кілець шириною 1 см. Дрібно наріжте цибцлю. Цукіні і помідори наріжте кружальцями товщиною 1 см. Розчавіть часник і подробіть лавровий лист.
  • Змастіть форму для запікання олією. Викладіть овочі почергово: баклажани, цукіні, солодкий перець, помідори. Кожен шар, крім баклажанів, посипаємо сумішшю солі, перцю, майорану і базиліку, скроплюємо оливковою олією і додаємо по зубчику часнику. Трошки цибулі і лаврового листа.
  • Ставимо в духовку на 45хв. Тушкуємо при температурі 180*C.
  • Подаємо рататуй гарячим чи холодним. Смачного!
Прокрутка до верху