Котлети і секрети
Для приготування особливо соковитих котлет спробуйте використати прості рецепти й поради:
- Перед замішуванням у масу для котлет можна додати 1-2 столових ложки газованої мінеральної води.
- Коли формуємо котлети, використовуємо для рук максимально холодну воду.
- 2 ст. л. майонезу абсолютно замінюють одне яйце.
- Смажимо котлети на досить великому вогні, аби не втратити сік при тривалому приготуванні.
Котлети з овочів: прості рецепти пісних страв
Виявляється, котлети можна також приготувати з різних овочів – капусти, цибулі, моркви. Гречані, картопляні котлети – смачні прості рецепти, які дозволяють урізноманітнити меню оригінальними вегетаріанськими та пісними стравами.
М’ясні котлети
У кожному рецепті будь-яких страв знайдеться щонайменше один секрет. А у рецептах котлет таких секретів багато. Найголовніше – котлети мають бути соковитими й ніжними. Дехто для м’якості додає до м’ясних котлет картоплю сиру або варену, багато цибулі – сирої або підсмаженої чи відварену моркву.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g фаршу
- 1 яйце
- 1 цибуля
- 1 часник
- 100 g хліба
- 70 ml молока
- 2 dash солі
- 2 dash перцю
- 100 ml олії
Кроки приготування
- М'ясо на фарш найкраще перекрутити самостійно: свинина + яловичина. Очищаємо фарш від плівок та жилок. Якщо м'ясо не дуже жирне, перекручуємо шматочок сала.
- У миску кладемо хліб або батон і заливаємо молоком. Злегка віджимаємо зайву вологу й також перекручуємо на м’ясорубці.
- Цибулю нарізаємо кубиками й також перекручуємо. Завдяки карамелізації соку цибулі, котлети будуть особливо ніжними й апетитними.
- Додаємо у масу сіль, перець, розтовчений часник, дуже добре замішуємо й руками відбиваємо фарш.
- Найкраще витримати готовий фарш для котлет 1,5-2 години у холодильнику.
- Мокрими руками формуємо котлети – човником або круглої форми, маленькі чи великі, як вам подобається. Обкачуємо сухарями або борошном та викладаємо на гарячу сковороду для смаження.