Go Back
Мясні котлети

М’ясні котлети

У кожному рецепті будь-яких страв знайдеться щонайменше один секрет. А у рецептах котлет таких секретів багато. Найголовніше – котлети мають бути соковитими й ніжними. Дехто для м’якості додає до м’ясних котлет картоплю сиру або варену, багато цибулі – сирої або підсмаженої чи відварену моркву.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g фаршу
  • 1 яйце
  • 1 цибуля
  • 1 часник
  • 100 g хліба
  • 70 ml молока
  • 2 dash солі
  • 2 dash перцю
  • 100 ml олії

Кроки приготування

  • М'ясо на фарш найкраще перекрутити самостійно: свинина + яловичина. Очищаємо фарш від плівок та жилок. Якщо м'ясо не дуже жирне, перекручуємо шматочок сала.
  • У миску кладемо хліб або батон і заливаємо молоком. Злегка віджимаємо зайву вологу й також перекручуємо на м’ясорубці.
  • Цибулю нарізаємо кубиками й також перекручуємо. Завдяки карамелізації соку цибулі, котлети будуть особливо ніжними й апетитними.
  • Додаємо у масу сіль, перець, розтовчений часник, дуже добре замішуємо й руками відбиваємо фарш.
  • Найкраще витримати готовий фарш для котлет 1,5-2 години у холодильнику.
  • Мокрими руками формуємо котлети – човником або круглої форми, маленькі чи великі, як вам подобається. Обкачуємо сухарями або борошном та викладаємо на гарячу сковороду для смаження.
QR Code linking back to recipe