Овочева запіканка
Серед пісних других страв, що можна просто й швидко приготувати, овочева запіканка є чудовим варіантом на обід, вечерю або сніданок. Апетитна запіканка з картоплі, кабачків, цибулі та моркви – це дуже смачна й корисна пісна друга страва. Незабаром сезон свіжих овочів, тож можна скористатися цим і приготувати чудову вегетаріанську запіканку – смачну та поживну.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 невеликих кабачка
- 2 картоплі
- 2 моркви
- 1 ріпчаста цибуля
- 3 яйця
- 3 зубчики часнику
- 30 g петрушки
- 1 tsp солі
- 3 tbsp панірувальних сухарів
- 2 tbsp рослинної олії
- чорний перець
Кроки приготування
- Картоплю, кабачки, цибулю та моркву очищаємо й натираємо на великій тертці. В залежності від ваших смакових переваг, пісна запіканка може містити також інші овочі, наприклад – солодкий перець, баклажани, помідори, цукіні, капусту.
- Всі підготовлені овочі вкладаємо у миску, додаємо панірувальні сухарі, яйця, сіль, перець, олію.
- Пропускаємо через прес часник, нарізаємо дрібно петрушку й додаємо до овочів.
- Все добре перемішуємо й викладаємо масу у форму, змащену олією. Охайно розрівнюємо верх, трохи ущільнюючи, щоб був гладенький та рівний.
- Випікаємо овочеву запіканку у духовці при температурі 180°С протягом 50 хвилин. Калорійність пісної другої страви (100 г): 112 ккал. Смачного!