овочева запіканка

Овочева запіканка

овочева запіканка

Овочева запіканка

Серед пісних других страв, що можна просто й швидко приготувати, овочева запіканка є чудовим варіантом на обід, вечерю або сніданок. Апетитна запіканка з картоплі, кабачків, цибулі та моркви – це дуже смачна й корисна пісна друга страва. Незабаром сезон свіжих овочів, тож можна скористатися цим і приготувати чудову вегетаріанську запіканку – смачну та поживну.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 невеликих кабачка
  • 2 картоплі
  • 2 моркви
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 3 яйця
  • 3 зубчики часнику
  • 30 g петрушки
  • 1 tsp солі
  • 3 tbsp панірувальних сухарів
  • 2 tbsp рослинної олії
  • чорний перець

Кроки приготування

  • Картоплю, кабачки, цибулю та моркву очищаємо й натираємо на великій тертці. В залежності від ваших смакових переваг, пісна запіканка може містити також інші овочі, наприклад – солодкий перець, баклажани, помідори, цукіні, капусту.
  • Всі підготовлені овочі вкладаємо у миску, додаємо панірувальні сухарі, яйця, сіль, перець, олію.
  • Пропускаємо через прес часник, нарізаємо дрібно петрушку й додаємо до овочів.
  • Все добре перемішуємо й викладаємо масу у форму, змащену олією. Охайно розрівнюємо верх, трохи ущільнюючи, щоб був гладенький та рівний.
  • Випікаємо овочеву запіканку у духовці при температурі 180°С протягом 50 хвилин. Калорійність пісної другої страви (100 г): 112 ккал. Смачного!
Прокрутка до верху