Картоплю, кабачки, цибулю та моркву очищаємо й натираємо на великій тертці. В залежності від ваших смакових переваг, пісна запіканка може містити також інші овочі, наприклад – солодкий перець, баклажани, помідори, цукіні, капусту.
Всі підготовлені овочі вкладаємо у миску, додаємо панірувальні сухарі, яйця, сіль, перець, олію.
Пропускаємо через прес часник, нарізаємо дрібно петрушку й додаємо до овочів.
Все добре перемішуємо й викладаємо масу у форму, змащену олією. Охайно розрівнюємо верх, трохи ущільнюючи, щоб був гладенький та рівний.
Випікаємо овочеву запіканку у духовці при температурі 180°С протягом 50 хвилин. Калорійність пісної другої страви (100 г): 112 ккал.
Смачного!