гречка

Гречка – користь та смачні рецепти

Крупи – екологічно чистий продукт, який насичений поживними та корисними речовинами. Тривалий час їхньою царицею вважають гречку, яка не містить у собі хімічних модифікацій. Завдяки сприятливому складові, гречку широко використовують у кулінарії, а особливо вона актуальна для приготування других страв.

Корисні властивості гречки

Фахівці рекомендують вживати гречку хоча б 2-3 рази на тиждень. Все завдяки сприятливому хімічному складові, який відмінно позначається на організмі людини. Зокрема, ця крупа допомагає знизити рівень цукру у крові. Тому, лікарі рекомендують її вживати при наявності діабету або ж для його профілактики.

Гречка містить велику кількість вітамінів та заліза, завдяки яким зміцнює стінки судин, знижує рівень холестерину, сприяє нормальному функціонуванню кровоносної судини.

Вітаміни А і В відмінно позначаються на волоссі, покращуючи ріст та міцність. Кальцій сприяє міцності нігтів, кісток та зубів, а марганець, який також міститься у гречці, спроможний покращити циркуляцію крові в організмі. Це незмінно позначається на якості шкіри, адже вона виглядає більш еластичною, ніжною та свіжою.

Гречка для схуднення

Відомо, що у 100 грамах цієї крупи міститься близько 105 калорій. Завдяки низькій калорійності продукту, гречку рекомендують вживати, якщо ви бажаєте підтримувати фігуру в тонусі або ж схуднути.

Більшість фахівців рекомендують вживати гречку зранку, адже вона є досить поживна та заряджає енергією на цілий день.

blank

Гречка – смачні рецепти

Це звичайна крупа, на основі якої можна приготувати безліч цікавих та смачних страв.

Зокрема, варті уваги гречані котлети з фаршем, яких ще називають гречаниками. Це давня українська страва, яка поєднує у собі корисне та поживне – гречку й м’ясо. Ви можете приготувати гречаники за двома способами, а саме посмажити та потушкувати. Детальніше про спосіб приготування цієї страви читайте у рецепті Гречаники з фаршем.

Ще однією доволі цікавою та надзвичайно апетитною стравою є картопляно-гречаний пиріг, який відмінно доповнить ваш стіл. Ця страва має численні модифікації та незвичайні назви. Зокрема, на Західній Україні цей пиріг називають яворівським, а на обрядових святах він є обов’язковим атрибутом.

А які страви з гречки готуєте ви?

[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]

Прокрутка до верху