Рецепт гречаників з фаршем

Гречаники
АвторSvitlanaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка30 хвПриготування20 хвЗагальний час50 хв

Гречаники – це давня українська страва. Готують гречаники зі свининою, курятиною, телятиною, печінкою. Пісні гречаники без м’яса – чудова поживна страва у піст. Гречані котлети можна посмажити або потушкувати, наприклад у томатному соусі. Як приготувати гречаники з фаршем з м’яса індички ми зараз вам розкажемо. Страва матиме приємний та відмінний смак.

 500 гр фаршу з м’яса індика
 250 гр гречки
 5 ст. л. борошна (або панірувальних сухарів)
 150 мл олії
 1 яйце
 1 морква
 4 зубки часнику
 200 гр томатного соусу
 1 щіпка солі
 1 перець
1

Варимо гречку. Готуємо овочі та інші інгредієнти.

Інгредієнти на гречаники

2

На сковороді в олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

3

Перемішуємо всі продукти - фарш, гречку, цибульку.

4

Додаємо яйце, солимо, перчимо й добре відбиваємо фарш. Якщо ви бажаєте, щоб гречаники були соковиті, додайте 1 столову ложку сметани.

5

Формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні.

6

Обсмажуємо гречаники на олії з обох сторін.

7

Натираємо моркву на тертці, цибулю нарізаємо та обсмажуємо в олії.

8

Додаємо в овочі томатний соус, доводимо до кипіння. Заливаємо цим соусом гречаники й тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.

Гречаники

9

Дуже соковиті й духмяні гречаники з м’ясом подаємо гарячими. Овочевий салат буде найкращим доповненням до страви.

Гречаники

Оригінальні гречаники з м’ясом - все буде смачно

Можна сформувати гречаники у вигляді пласких тонких котлеток, запанірувати у борошні, вмочити у збите яйце, а тоді смажити до рум’яної скоринки. Дуже гармонійним компонентом у гречаниках є печінка, для приготування фаршу варто лише взяти більше яєць.

Гречаники у грибному соусі

У фарш для гречаників додаємо перекручені підсмажені гриби – будь-які, або можна потушкувати у грибному соусі. Такі смажені гречаники з грибами матимуть неперевершений смак, а також грибний соус частково перебиватиме запах гречки. 

Гречаники в духовці

Приготуйте фарш або ж іншу начинку для котлет за будь-яким рецептом. Сформуйте котлети та запаніруйте їх. Змастіть форму рослинною олією та випікайте котлети при температурі 220 градусів протягом 30 хвилин.

Отже, всі рецепти гречаників прості, досить недорогі й до того ж оригінальні – ніби 2:1.

Інгредієнти

 500 гр фаршу з м’яса індика
 250 гр гречки
 5 ст. л. борошна (або панірувальних сухарів)
 150 мл олії
 1 яйце
 1 морква
 4 зубки часнику
 200 гр томатного соусу
 1 щіпка солі
 1 перець

Кроки рецепта

1

Варимо гречку. Готуємо овочі та інші інгредієнти.

Інгредієнти на гречаники

2

На сковороді в олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

3

Перемішуємо всі продукти - фарш, гречку, цибульку.

4

Додаємо яйце, солимо, перчимо й добре відбиваємо фарш. Якщо ви бажаєте, щоб гречаники були соковиті, додайте 1 столову ложку сметани.

5

Формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні.

6

Обсмажуємо гречаники на олії з обох сторін.

7

Натираємо моркву на тертці, цибулю нарізаємо та обсмажуємо в олії.

8

Додаємо в овочі томатний соус, доводимо до кипіння. Заливаємо цим соусом гречаники й тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.

Гречаники

9

Дуже соковиті й духмяні гречаники з м’ясом подаємо гарячими. Овочевий салат буде найкращим доповненням до страви.

Гречаники

Рецепт гречаників з фаршем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору