Якщо ви бажаєте мати під рукою швидкий і простий рецепт пісної страви на кожен день - спробуйте наш картопляно-гречаний пиріг. Цей рецепт характерний для західних регіонів України і, хоча, його приготування може дещо відрізнятись, два основні інгредієнти злишаються незмінними.
У теплу воду 30-35 °С додаємо дріжджі, цукор, сіль, зовсім трішки борошна, розмішуємо й залишаємо, щоб піднялася опара.
Додаємо просіяне борошно, олію та замішуємо еластичне тісто.
Накриваємо тісто чистим рушничком і ставимо у тепле місто, щоб підросло. Рецепт на піст для тіста є універсальним, не тільки для картопляно-гречаного пирога, з будь-якою начинкою – яблука, капусту, гриби, курагу, рис з яйцем. Лише у солодкий пиріг цукру потрібно додати більше.
Для начинки відварюємо картоплю й готуємо звичайне пюре.
Відварюємо гречку.
Цибулю нарізаємо невеликими кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо подрібнений часник, сіль і ще хвилинку підсмажуємо.
Компоненти начинки – картоплю, гречку й цибулю ретельно перемішуємо у великій мисці.
Тісто, що підросло, розділяємо на 2 частини – меншу й більшу.
Більшу частину тіста розкачуємо та викладаємо на деко так, щоб з боків утворилися бортики.
Викладаємо начинку, накриваємо другою частиною тіста і гарненько защипаємо по краях.
Наколюємо виделкою й залишаємо на 20-30 хвилин аби тісто підросло.
Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у гарячій духовці 200°С 40-45 хвилин.
Інгредієнти
Кроки рецепта
У теплу воду 30-35 °С додаємо дріжджі, цукор, сіль, зовсім трішки борошна, розмішуємо й залишаємо, щоб піднялася опара.
Додаємо просіяне борошно, олію та замішуємо еластичне тісто.
Накриваємо тісто чистим рушничком і ставимо у тепле місто, щоб підросло. Рецепт на піст для тіста є універсальним, не тільки для картопляно-гречаного пирога, з будь-якою начинкою – яблука, капусту, гриби, курагу, рис з яйцем. Лише у солодкий пиріг цукру потрібно додати більше.
Для начинки відварюємо картоплю й готуємо звичайне пюре.
Відварюємо гречку.
Цибулю нарізаємо невеликими кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо подрібнений часник, сіль і ще хвилинку підсмажуємо.
Компоненти начинки – картоплю, гречку й цибулю ретельно перемішуємо у великій мисці.
Тісто, що підросло, розділяємо на 2 частини – меншу й більшу.
Більшу частину тіста розкачуємо та викладаємо на деко так, щоб з боків утворилися бортики.
Викладаємо начинку, накриваємо другою частиною тіста і гарненько защипаємо по краях.
Наколюємо виделкою й залишаємо на 20-30 хвилин аби тісто підросло.
Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у гарячій духовці 200°С 40-45 хвилин.