Картопляно-гречаний пиріг

Запіканка картопляна
АвторNatalyaРейтингСкладністьВажко
Підготовка55 хвПриготування1 год 5 хвЗагальний час2 годs

Якщо ви бажаєте мати під рукою швидкий і простий рецепт пісної страви на кожен день - спробуйте наш картопляно-гречаний пиріг. Цей рецепт характерний для західних регіонів України і, хоча, його приготування може дещо відрізнятись, два основні інгредієнти злишаються незмінними.

 300 гр борошна
 20 гр дріжджів
 2 ст. л. олії
 2 ч. л. цукру
 0,50 ч. л. солі
 200 мл води
Начинка
 гречка
 500 гр картоплі
 3 цибулини
 4 зубчики часнику
 2 ст. л. олії
1

У теплу воду 30-35 °С додаємо дріжджі, цукор, сіль, зовсім трішки борошна, розмішуємо й залишаємо, щоб піднялася опара.

2

Додаємо просіяне борошно, олію та замішуємо еластичне тісто.

3

Накриваємо тісто чистим рушничком і ставимо у тепле місто, щоб підросло. Рецепт на піст для тіста є універсальним, не тільки для картопляно-гречаного пирога, з будь-якою начинкою – яблука, капусту, гриби, курагу, рис з яйцем. Лише у солодкий пиріг цукру потрібно додати більше.

4

Для начинки відварюємо картоплю й готуємо звичайне пюре.

5

Відварюємо гречку.

6

Цибулю нарізаємо невеликими кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо подрібнений часник, сіль і ще хвилинку підсмажуємо.

7

Компоненти начинки – картоплю, гречку й цибулю ретельно перемішуємо у великій мисці.

8

Тісто, що підросло, розділяємо на 2 частини – меншу й більшу.

9

Більшу частину тіста розкачуємо та викладаємо на деко так, щоб з боків утворилися бортики.

10

Викладаємо начинку, накриваємо другою частиною тіста і гарненько защипаємо по краях.

11

Наколюємо виделкою й залишаємо на 20-30 хвилин аби тісто підросло.

12

Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у гарячій духовці 200°С 40-45 хвилин.

Інгредієнти

 300 гр борошна
 20 гр дріжджів
 2 ст. л. олії
 2 ч. л. цукру
 0,50 ч. л. солі
 200 мл води
Начинка
 гречка
 500 гр картоплі
 3 цибулини
 4 зубчики часнику
 2 ст. л. олії

Кроки рецепта

1

У теплу воду 30-35 °С додаємо дріжджі, цукор, сіль, зовсім трішки борошна, розмішуємо й залишаємо, щоб піднялася опара.

2

Додаємо просіяне борошно, олію та замішуємо еластичне тісто.

3

Накриваємо тісто чистим рушничком і ставимо у тепле місто, щоб підросло. Рецепт на піст для тіста є універсальним, не тільки для картопляно-гречаного пирога, з будь-якою начинкою – яблука, капусту, гриби, курагу, рис з яйцем. Лише у солодкий пиріг цукру потрібно додати більше.

4

Для начинки відварюємо картоплю й готуємо звичайне пюре.

5

Відварюємо гречку.

6

Цибулю нарізаємо невеликими кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо подрібнений часник, сіль і ще хвилинку підсмажуємо.

7

Компоненти начинки – картоплю, гречку й цибулю ретельно перемішуємо у великій мисці.

8

Тісто, що підросло, розділяємо на 2 частини – меншу й більшу.

9

Більшу частину тіста розкачуємо та викладаємо на деко так, щоб з боків утворилися бортики.

10

Викладаємо начинку, накриваємо другою частиною тіста і гарненько защипаємо по краях.

11

Наколюємо виделкою й залишаємо на 20-30 хвилин аби тісто підросло.

12

Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у гарячій духовці 200°С 40-45 хвилин.

Картопляно-гречаний пиріг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори