Як посолити червону рибу

Якщо ви шукаєте, як смачно посолити червону рибу в домашніх умовах, читайте наші рецепти. Зробити це зовсім не так складно, як може здатися. З червоною рибою готують апетитні бутерброди й тарталетки, різноманітні смачні салати та суші. А ще червона солона рибка добре поєднується з ніжним м’яким сиром, вершковим соусом і зеленню.  

Класичні пропорції для засолювання червоної риби

Для засолювання беруть різну рибу – кету, горбушу, форель, лосось або сьомгу. Для засолювання мокрим способом – розсолом, пропорції такі: на 1 кг риби 700 мл води та 3 ст. л. солі. Для сухого засолювання на 1 кг риби потрібно 2 ст. л. солі та 1 ст. л. цукру. Для гарного смаку добре додавати улюблені духмяні спеції – свіжий кріп, білий та чорний перець.

Як посолити червону рибу сухим засолюванням

Червону рибу натирають сумішшю солі, цукру, перцю та духмяних спецій з усіх сторін. Потім перекладають у контейнер для просолювання у холодильнику. Через 12 годин слід злити рідину, що утворилася, перевернути рибу та знову поставити у холодильник. 

Через 12 годин червона риба вже буде слабо солоною, з неї можна робити салати, суші. Найкращий термін засолювання – 2-3 доби. Якщо засолили багато, решту риби краще зберігати в морозилці у харчовому пакеті – навіть протягом півроку.

Засолювання червоної риби у розсолі

Червона риба, посолена в розсолі, має смак справжньої червоної риби. Щоб засолити червону рибу за цим рецептом, краще почистити її на філе та вийняти всі кістки, наскільки це можливо. 

Для приготування розсолу необхідно закип’ятити 700 мл води, вкинути 2 лаврових листки, духмяний перець та чорний  горошком по 5-6 штук та 4 ст. л. солі. Залити 1 кг риби охолодженим розсолом та поставити у холодильник на 12 годин.  

Для тривалого зберігання засолену червону рибу потрібно залити рослинною олією та додати 1 ч. л. оцту, розведеного у склянці кип’яченої води. За таким способом засолювання червона риба може зберігатися в холодильнику дуже довго.

Як посолити червону рибу швидким способом

Швидкий спосіб засолювання червоної риби сподобається поціновувачам простих швидких рецептів. Потрібно взяти на 1 кг риби 3 ст. л. солі та 500 мл кип’яченої холодної води. Нарізати лосося шматочками, залити розсолом, поставити гніт та залишити на 1-1,5 години за кімнатної температури для засолювання. Потім вилити воду. 

Далі потрібно приготувати маринад – в 1 склянці холодної води розчинити 1 ст. л. оцту. Цим маринадом слід залити шматочки риби на 5 хвилин. Маринад злити. 

Заправити рибу рослинною олією, порізаною кільцями цибулею з лавровим листом. Перемішати та дати настоятися 15-20 хвилин. Швидка малосольна рибка готова!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору