вялені помідори

В’ялені помідори

Салат з в’яленими помідорами

В’ялені помідори є абсолютно самодостатньою закускою. Вони добрі як доповнення до інших страв – м’ясних, рибних, бутербродів, салатів. Багато східних страв містять в’ялені томати – дієтичний хумус, коржики з житнього борошна. Лише невелике доповнення – і салат з курячим філе та в’яленими помідорами набуває яскравого насиченого смаку.

В’ялені помідори на зиму 

Є чудовий італійський рецепт помідорів на зиму: кип’ятимо 1 л води+0,5 л оцту й кидаємо у розчин порізані помідори. За 3-4 хвилини зливаємо на друшляк. Далі викладаємо помідори у стерилізовану банку, посипаємо кожен шар спеціями, поливаємо оливковою олією й закриваємо. Зберігаємо на холоді.

вялені помідори

В’ялені помідори

5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 3 години 30 хвилин
Загальний час: 3 години 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 1/2 kg помідорів
  • 3 зубчики часнику
  • 6 tbsp оливкової олії
  • 1 tbsp цукру
  • сіль, перець, спеції
  • свіжа зелень

Кроки приготування

  • Помідори з щільною структурою «сливки» розрізаємо на половинки, видаляємо плодоніжки.
    нарізані помідори
  • Деко застеляємо фольгою, розкладаємо половинки помідор зрізом вгору, солимо, посипаємо перцем, сухими прянощами й цукром.
  • Поливаємо кожну половинку помідори оливковою олією.
  • Видавлюємо через прес часник і довільно розкидаємо на помідори.
  • Запікаємо у духовці при 150-160°С орієнтовно 3-3,5 години.
  • Готові в’ялені помідори гарячими щільно укладаємо у банку.
  • Якщо бажаєте законсервувати в’ялені помідори на зиму, потрібно олію, що залишилася на фользі, вилити у банку й щільно закрутити кришкою.
  • Банку поставити назад у гарячу духовку на 30 хвилин для стерилізації, підклавши під неї серветку або силіконовий килимок.
  • До уваги: з 1,5 кг свіжих помідорів виходить 0,5 кг в’ялених томатів.
    вялені помідори
Прокрутка до верху