Салат з в’яленими помідорами
В’ялені помідори є абсолютно самодостатньою закускою. Вони добрі як доповнення до інших страв – м’ясних, рибних, бутербродів, салатів. Багато східних страв містять в’ялені томати – дієтичний хумус, коржики з житнього борошна. Лише невелике доповнення – і салат з курячим філе та в’яленими помідорами набуває яскравого насиченого смаку.
В’ялені помідори на зиму
Є чудовий італійський рецепт помідорів на зиму: кип’ятимо 1 л води+0,5 л оцту й кидаємо у розчин порізані помідори. За 3-4 хвилини зливаємо на друшляк. Далі викладаємо помідори у стерилізовану банку, посипаємо кожен шар спеціями, поливаємо оливковою олією й закриваємо. Зберігаємо на холоді.
Інгредієнти для рецепту
- 1 1/2 kg помідорів
- 3 зубчики часнику
- 6 tbsp оливкової олії
- 1 tbsp цукру
- сіль, перець, спеції
- свіжа зелень
Кроки приготування
- Помідори з щільною структурою «сливки» розрізаємо на половинки, видаляємо плодоніжки.
- Деко застеляємо фольгою, розкладаємо половинки помідор зрізом вгору, солимо, посипаємо перцем, сухими прянощами й цукром.
- Поливаємо кожну половинку помідори оливковою олією.
- Видавлюємо через прес часник і довільно розкидаємо на помідори.
- Запікаємо у духовці при 150-160°С орієнтовно 3-3,5 години.
- Готові в’ялені помідори гарячими щільно укладаємо у банку.
- Якщо бажаєте законсервувати в’ялені помідори на зиму, потрібно олію, що залишилася на фользі, вилити у банку й щільно закрутити кришкою.
- Банку поставити назад у гарячу духовку на 30 хвилин для стерилізації, підклавши під неї серветку або силіконовий килимок.
- До уваги: з 1,5 кг свіжих помідорів виходить 0,5 кг в’ялених томатів.