Помідори з щільною структурою «сливки» розрізаємо на половинки, видаляємо плодоніжки.
Деко застеляємо фольгою, розкладаємо половинки помідор зрізом вгору, солимо, посипаємо перцем, сухими прянощами й цукром.
Поливаємо кожну половинку помідори оливковою олією.
Видавлюємо через прес часник і довільно розкидаємо на помідори.
Запікаємо у духовці при 150-160°С орієнтовно 3-3,5 години.
Готові в’ялені помідори гарячими щільно укладаємо у банку.
Якщо бажаєте законсервувати в’ялені помідори на зиму, потрібно олію, що залишилася на фользі, вилити у банку й щільно закрутити кришкою.
Банку поставити назад у гарячу духовку на 30 хвилин для стерилізації, підклавши під неї серветку або силіконовий килимок.
До уваги: з 1,5 кг свіжих помідорів виходить 0,5 кг в’ялених томатів.