Смачні рецепти тушкованої капусти з квасолею
Тушену капусту з квасолею можна приготувати також у духовці: після того, як підсмажимо її трішки з цибулькою, відправимо форму у духовку на 50-60 хвилин, навіть без томатної пасти. Особливість такої тушкованої капусти у тому, що вона виходить не тільки духмяною, а й ніби повітряною – кожна смужка капусти відділяється окремо. До тушкованої капусти квасолю додаємо після того, як вона буде готова.
Тушкована капуста з квасолею та грибами
Капусту можна взяти не тільки свіжу, а й квашену, попередньо замочивши її у холодній воді. Дуже добре капуста поєднується з грибами, таку страву полюбляють вегани за високі поживні та смакові якості. Тож можете не розмірковувати довго, що приготувати під час посту – звичайно тушену капусту з квасолею та печерицями.
Сподіваємося, вам сподобався смачний рецепт тушкованої капусти з квасолею, і ви будете часто використовувати його не тільки як рецепт на піст, а й для гарніру до других страв.
Тушкована капуста з квасолею
Інгредієнти для рецепту
- 600 g свіжої капусти
- квасоля
- 1 цибулина
- 2 tbsp олія
- 2 tbsp томатної пасти
- сіль, цукор, перець, зелень
Кроки приготування
- Квасолю на ніч замочимо у холодній воді, або хоча б на декілька годин. Відварюємо.
- Цибулю нарізаємо кубиками й підсмажуємо в олії.
- Капусту нашаткуємо соломкою й додаємо до цибулі на сковорідку.
- Смажимо до готовності, періодично помішуємо.
- Додаємо у тушковану капусту квасолю, томатну пасту, трішки цукру, солимо, перчимо.
- Тушкуємо на маленькому вогні ще 5-7 хвилин.
- Додаємо подрібнену зелень та виключаємо. Можна збризнути лимонним соком в кінці приготування для пікантного смаку.
- Подаємо смачну пісну страву гарячою. Прикрашаємо свіжою зеленню.