Тушеная капуста

Тушкована капуста з квасолею

Смачні рецепти тушкованої капусти з квасолею

Тушену капусту з квасолею можна приготувати також у духовці: після того, як підсмажимо її трішки з цибулькою, відправимо форму у духовку на 50-60 хвилин, навіть без томатної пасти. Особливість такої тушкованої капусти у тому, що вона виходить не тільки духмяною, а й ніби повітряною – кожна смужка капусти відділяється окремо. До тушкованої капусти квасолю додаємо після того, як вона буде готова.

Тушкована капуста з квасолею та грибами

Капусту можна взяти не тільки свіжу, а й квашену, попередньо замочивши її у холодній воді. Дуже добре капуста поєднується з грибами, таку страву полюбляють вегани за високі поживні та смакові якості. Тож можете не розмірковувати довго, що приготувати під час посту – звичайно тушену капусту з квасолею та печерицями.

Сподіваємося, вам сподобався смачний рецепт тушкованої капусти з квасолею, і ви будете часто використовувати його не тільки як рецепт на піст, а й для гарніру до других страв.

Тушеная капуста

Тушкована капуста з квасолею

Рецепт абсолютно бюджетний і зовсім простий у приготуванні. Гарно смакує як самостійна страва або гарнір. При високих поживних якостях, тушена капуста з квасолею низькокалорійна пісна страва.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година 20 хвилин
Загальний час: 1 година 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 600 g свіжої капусти
  • квасоля
  • 1 цибулина
  • 2 tbsp олія
  • 2 tbsp томатної пасти
  • сіль, цукор, перець, зелень

Кроки приготування

  • Квасолю на ніч замочимо у холодній воді, або хоча б на декілька годин. Відварюємо.
  • Цибулю нарізаємо кубиками й підсмажуємо в олії.
  • Капусту нашаткуємо соломкою й додаємо до цибулі на сковорідку.
  • Смажимо до готовності, періодично помішуємо.
  • Додаємо у тушковану капусту квасолю, томатну пасту, трішки цукру, солимо, перчимо.
  • Тушкуємо на маленькому вогні ще 5-7 хвилин.
  • Додаємо подрібнену зелень та виключаємо. Можна збризнути лимонним соком в кінці приготування для пікантного смаку.
  • Подаємо смачну пісну страву гарячою. Прикрашаємо свіжою зеленню.
Прокрутка до верху