Цибулеві кільця – рецепт з пивом і до пива
Цибулеві кільця з пікантним смаком можна приготувати за цікавим рецептом – для кляру потрібно збити яєчний білок з пивом. Якщо обсмажувати цибулеві кільця просто у борошні, то отримаємо більш суху страву, що нагадує хрусткі чипси.
Рецепт цибуляників
Цибуляники можна приготувати аналогічно кабачковим оладкам. Потрібно дрібно порізати 2-3 цибулини, додати яйце, 2 ст. л. борошна, сіль, перець – має вийти густа маса, й підсмажувати з обох сторін. Ви вже знаєте, як зробити цибулеві кільця й цибуляники, спробуйте цибулю фаршировану. Для цього середину з цибулі обережно вирізаємо. Оболонку, що залишилася відварюємо, наповнюємо начинкою з м’яса або грибів та запікаємо.
Цибулеві кільця в клярі
Цибулеві кільця в клярі є настільки простою стравою, що про неї часто-густо абсолютно забувають. А між тим, це приємна й поживна закуска просто з нічого. Про велику користь цибулі говорити не потрібно. Крім того цей овоч прикрашує смак численної кількості різноманітних страв. Спробуйте класичний рецепт цибулі в клярі, але трошки покращений. Кляр приготуємо з майонезом, а не сметаною – так хрумкіше і смачніше.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 5 цибулин
- 3 яйця
- 2 tbsp борошна
- 2 tbsp майонезу
- олія для смаження
- сіль, перець
Кроки приготування
- Очищаємо й нарізаємо цибулю кільцями завтовшки 0,5 см. Найкраще брати цибулю середніх розмірів, адже велика буде розпадатися при смаженні.
- Розділяємо порізану цибулю на окремі кільця, солимо, перчимо.
- В окремий посуд розбиваємо яйця, додаємо майонез, борошно й збиваємо до однорідної маси.
- У глибокій сковороді розігріваємо олію – стільки, щоб при смаженні цибулеві кільця були повністю зануреними.
- Вмочуємо порізані цибулеві кільця у кляр, виделкою викладаємо на сковороду й обсмажуємо з обох сторін до золотавої скоринки.
- Після смаження викладаємо кільця на серветку, щоби позбутися зайвого жиру.
- Гарно складаємо цибулеві кільця на тарілку, прикрашаємо зеленню й подаємо з різноманітними соусами, свіжими овочами.