Тушкована капуста з квасолею: чудовий рецепт пісної страви

Тушеная капуста
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка30 хвПриготування1 год 20 хвЗагальний час1 год 50 хв

Рецепт абсолютно бюджетний і зовсім простий у приготуванні. Гарно смакує як самостійна страва або гарнір. При високих поживних
якостях, тушена капуста з квасолею низькокалорійна пісна страва.

 600 гр свіжої капусти
 квасоля
 1 цибулина
 2 ст. л. олія
 2 ст. л. томатної пасти
 сіль, цукор, перець, зелень
1

Квасолю на ніч замочимо у холодній воді, або хоча б на декілька годин.
Відварюємо.

2

Цибулю нарізаємо кубиками й підсмажуємо в олії.

3

Капусту нашаткуємо соломкою й додаємо до цибулі на сковорідку.

4

Смажимо до готовності, періодично помішуємо.

5

Додаємо у тушковану капусту квасолю, томатну пасту, трішки цукру,
солимо, перчимо.

6

Тушкуємо на маленькому вогні ще 5-7 хвилин.

7

Додаємо подрібнену зелень та виключаємо. Можна збризнути лимонним
соком в кінці приготування для пікантного смаку.

8

Подаємо смачну пісну страву гарячою. Прикрашаємо свіжою зеленню.

Смачні рецепти тушкованої капусти з квасолею

Тушену капусту з квасолею можна приготувати також у духовці: після того, як підсмажимо її трішки з цибулькою, відправимо форму у духовку на 50-60 хвилин, навіть без томатної пасти. Особливість такої тушкованої капусти у тому, що вона виходить не тільки духмяною, а й ніби повітряною – кожна смужка капусти відділяється окремо. До тушкованої капусти квасолю додаємо після того, як вона буде готова.

Тушкована капуста з квасолею та грибами

Капусту можна взяти не тільки свіжу, а й квашену, попередньо замочивши її у холодній воді. Дуже добре капуста поєднується з грибами, таку страву полюбляють вегани за високі поживні та смакові якості. Тож можете не розмірковувати довго, що приготувати під час посту – звичайно тушену капусту з квасолею та печерицями.

Сподіваємося, вам сподобався смачний рецепт тушкованої капусти з квасолею, і ви будете часто використовувати його не тільки як рецепт на піст, а й для гарніру до других страв.

Інгредієнти

 600 гр свіжої капусти
 квасоля
 1 цибулина
 2 ст. л. олія
 2 ст. л. томатної пасти
 сіль, цукор, перець, зелень

Кроки рецепта

1

Квасолю на ніч замочимо у холодній воді, або хоча б на декілька годин.
Відварюємо.

2

Цибулю нарізаємо кубиками й підсмажуємо в олії.

3

Капусту нашаткуємо соломкою й додаємо до цибулі на сковорідку.

4

Смажимо до готовності, періодично помішуємо.

5

Додаємо у тушковану капусту квасолю, томатну пасту, трішки цукру,
солимо, перчимо.

6

Тушкуємо на маленькому вогні ще 5-7 хвилин.

7

Додаємо подрібнену зелень та виключаємо. Можна збризнути лимонним
соком в кінці приготування для пікантного смаку.

8

Подаємо смачну пісну страву гарячою. Прикрашаємо свіжою зеленню.

Тушкована капуста з квасолею: чудовий рецепт пісної страви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори