Салат з тунцем і рисом: рецепт пісної страви за 20 хвилин

Салат з тунцем
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвЗагальний час15 хв

Салати на піст - легкий та водночас простий спосіб приготувати апетитну страву. Декому подобається салат з рисом і тунцем, коли всі інгредієнти, крім риби, дрібно порізані. В інших рецептах на піст складові салату потрібно потерти на тертці. У будь-якому разі салат з тунцем і рисом виходить ніжним і смачним, до того ж, дуже швидко.

 тунець консервований
 100 гр рису
 4 яйця
 4 ст. л. майонезу
 цибуля, зелень
 сіль, перець
1

Промитий рис відварюємо у співвідношенні рис : вода 1:3. Щоб рис не
склеювався, у каструлю додаємо трішки вершкового масла або олії.

2

Яйця варимо, після охолодження нарізаємо акуратними шматочками.

3

Дрібно нарізаємо зелену цибульку. Цибулю ріпчасту для салату з рису і
тунця можна замаринувати лимонним соком, це надасть страві ніжного смаку
та приємного аромату.

4

Консерву з тунцем відкриваємо, сік відливаємо в окремий посуд, а рибу
розминаємо виделкою.

5

З’єднуємо рибу, рис, цибулю, яйця з майонезом, солимо, перчимо.

6

Через 10-15 хвилин перевіряємо салат – якщо занадто сухий (рис обов’язково
вбирає у себе воду), додаємо трішки соку з консерви.

7

Салат з рисом і тунцем готовий. Ну, що – смакує?!

Смачні рецепти пісного салату з рисом і тунцем: цікаві варіанти

Пісні страви на кожен день не потребують особливих зусиль та часу для приготування. Безумовно, вам відомий рецепт салату з рису і тунця шарами? Все дуже просто: шарами почергово викладаємо рис, перетерту рибу, подрібнені яйця, цибулю. Кожен шар змащуємо майонезом. Готовий салат з тунцем і рисом прикрашаємо натертим жовтком, свіжою зеленню – і ошатну страву можна подати до святкового столу.

Якщо бажаєте урізноманітнити салатик, додайте консервовану кукурудзу – і вийде майже салат з крабовими паличками. У салат з рису і тунця також додають відварену моркву, і тоді салат набуває пікантних ноток.

А втім, можна експериментувати з іншими компонентами й додавати твердий сир, сухарики, огірки свіжі або солоні, й отримувати щоразу різноманітні пісні страви.

Інгредієнти

 тунець консервований
 100 гр рису
 4 яйця
 4 ст. л. майонезу
 цибуля, зелень
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Промитий рис відварюємо у співвідношенні рис : вода 1:3. Щоб рис не
склеювався, у каструлю додаємо трішки вершкового масла або олії.

2

Яйця варимо, після охолодження нарізаємо акуратними шматочками.

3

Дрібно нарізаємо зелену цибульку. Цибулю ріпчасту для салату з рису і
тунця можна замаринувати лимонним соком, це надасть страві ніжного смаку
та приємного аромату.

4

Консерву з тунцем відкриваємо, сік відливаємо в окремий посуд, а рибу
розминаємо виделкою.

5

З’єднуємо рибу, рис, цибулю, яйця з майонезом, солимо, перчимо.

6

Через 10-15 хвилин перевіряємо салат – якщо занадто сухий (рис обов’язково
вбирає у себе воду), додаємо трішки соку з консерви.

7

Салат з рисом і тунцем готовий. Ну, що – смакує?!

Салат з тунцем і рисом: рецепт пісної страви за 20 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори