Голубці з картоплі

Голубці з картоплі
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка30 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 30 хв

Дуже давня страва, до сьогодні популярна на кухнях багатьох господинь. В деяких регіонах України голубці з картоплею входять до дванадцяти різдвяних страв. Ідеально пасують до посту, а якщо ви хочете зробити смак страви делікатнішим – додайте у начинку попередньо відварені та підсмажені білі гриби або подавайте голубці з картоплею политими грибним соусом.

 1 головка капусти
 800 гр картоплі
 2 ст. л. манної крупи
 2 яйця
 1 ст. л. оцту
 овочевий бульйон
 сіль, перець
1

Вирізати з капустини качан, акуратно розібрати її на листки. Закип’ятити у великій каструлі підсолену воду, додати оцет і відварити капусту протягом 5 хв.

2

Картоплю натерти на тертці або в комбайні. Якщо трете вручну – злийте сік, якщо у соковижималці – сік відійде окремо і можна додати ложку чи дві, аби картопля не була надто суха.

3

Додати манку і яйця, посолити, поперчити і ретельно вимішати.

4

Підготувати листки, зрізавши потовщення біля основи. Викладати начинку у листок і акуратно загортати, як звично для голубців.

5

Листки, що залишились, застелити на дно каструлі. Тісненько викласти голубці, влити півсклянки овочевого бульйону.

6

Поставити на годину в розігріту до 180 градусів духовку.

7

Подавати зі сметаною або з грибною підливою.

Рецепт грибного соусу.

Інгредієнти

 1 головка капусти
 800 гр картоплі
 2 ст. л. манної крупи
 2 яйця
 1 ст. л. оцту
 овочевий бульйон
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Вирізати з капустини качан, акуратно розібрати її на листки. Закип’ятити у великій каструлі підсолену воду, додати оцет і відварити капусту протягом 5 хв.

2

Картоплю натерти на тертці або в комбайні. Якщо трете вручну – злийте сік, якщо у соковижималці – сік відійде окремо і можна додати ложку чи дві, аби картопля не була надто суха.

3

Додати манку і яйця, посолити, поперчити і ретельно вимішати.

4

Підготувати листки, зрізавши потовщення біля основи. Викладати начинку у листок і акуратно загортати, як звично для голубців.

5

Листки, що залишились, застелити на дно каструлі. Тісненько викласти голубці, влити півсклянки овочевого бульйону.

6

Поставити на годину в розігріту до 180 градусів духовку.

7

Подавати зі сметаною або з грибною підливою.

Голубці з картоплі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору