Грибний соус

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування20 хвЗагальний час35 хв

Ми пропонуємо вам приготувати грибний соус наполовину з білих грибів, наполовину з печериць. Навіть невелика кількість білих грибів додасть неповторних аромату та витонченості. Грибний соус пасуватиме до різноманітних страв. Від найпростіших, як наприклад відварена картопля чи паста, до солоних пирогів, запеченого м’яса і тд. Якщо у вас немає білих грибів, ви можете замінити їх іншими лісовими грибами чи приготувати соус лише з печериць.

 150 гр білих грибів (замочених сухих, розморожених або свіжих)
 250 гр печериць
 1 велика цибулина
 200 мл вершків
 1 ст. л. борошна
 2 ст. л. олії
 1 ст. л. вершкового масла
 сіль, свіжозмелений перець
 щіпка мускатного горіха
1

Якщо білі гриби свіжі – добре вичистити їх від піску та бруду і помити. Гриби відварити у воді протягом 30 хвилин.

2

Відцідити їх, вистудити і нарізати невеликими шматками

3

Почистити і нарізати печериці

4

Дрібно нарізати цибулю і обсмажити до прозорості на суміші олії та вершкового масла.

5

Додати печериці і смажити помішуючи, до м’якості. Додати білі гриби, обсмажувати все разом протягом кількох хвилин.

6

Додати борошно і готувати хвилину-дві, ретельно перемішавши.

7

Додати вершки, довести до кипіння, додати сіль, перець та мускатний горіх, зменшити вогонь до мінімума і готувати 5-7 хв. Соус повинен загуснути.

Інгредієнти

 150 гр білих грибів (замочених сухих, розморожених або свіжих)
 250 гр печериць
 1 велика цибулина
 200 мл вершків
 1 ст. л. борошна
 2 ст. л. олії
 1 ст. л. вершкового масла
 сіль, свіжозмелений перець
 щіпка мускатного горіха

Кроки рецепта

1

Якщо білі гриби свіжі – добре вичистити їх від піску та бруду і помити. Гриби відварити у воді протягом 30 хвилин.

2

Відцідити їх, вистудити і нарізати невеликими шматками

3

Почистити і нарізати печериці

4

Дрібно нарізати цибулю і обсмажити до прозорості на суміші олії та вершкового масла.

5

Додати печериці і смажити помішуючи, до м’якості. Додати білі гриби, обсмажувати все разом протягом кількох хвилин.

6

Додати борошно і готувати хвилину-дві, ретельно перемішавши.

7

Додати вершки, довести до кипіння, додати сіль, перець та мускатний горіх, зменшити вогонь до мінімума і готувати 5-7 хв. Соус повинен загуснути.

Грибний соус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори