blank

Морквяний торт

blank

Морквяний торт

Морквяний торт – це десерт, який полюбиться всім ласунам. Ця домашня випічка має незвичайний смак. Бісквіт виходить вологим і соковитим, а завдяки крему – ніби тане в роті. Крем для морквяного торта може бути сирним або сметанним.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година 15 хвилин
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g борошна пшеничного
  • 3 qt яйця курячого
  • 200 g цукру
  • 1 qt апельсин
  • 450 g моркви
  • 10 g розпушувача
  • 100 g цукрова пудри
  • 1 tbsp кориці
  • 500 g сметани 30%
  • 150 g волоських горіхів
  • 150 ml олії рослинної

Кроки приготування

  • Моркву очищаємо, обполіскуємо та дрібно натираємо на тертці.
  • З промитого та обсушеного апельсина знімаємо цедру.
  • В об’ємній чаші з’єднуємо яйця, цукор і апельсинову цедру. Вимішуємо міксером до пінистої суміші.
  • Вливаємо рослинну олію без запаху та присмачуємо корицею. Продовжуємо вимішувати.
  • Просіявши окремо борошно з розпушувачем, потроху підсипаємо до рідкої суміші та вимішуємо до однорідного стану.
  • У бісквітне тісто для морквяного торта вводимо дрібно натерту моркву та акуратно розмішуємо силіконовою лопаткою.
  • Очищаємо горіхи від шкаралупи та перегородок, подрібнюємо їх і всипаємо в тісто.
  • Роз’ємну форму злегка змащуємо олією або вистилаємо пергаментним папером. Акуратно виливаємо тісто та прокручуємо форму, щоб вміст розподілився рівномірно.
  • Поміщаємо в гарячу духовку 180°С на 45 хвилин.
  • Після закінчення зазначеного часу відкриваємо дверцята духовки та обережно проколюємо бісквіт дерев’яною шпажкою. Готову основу розміщуємо на дощечці охолоджуватися.
  • Акуратно знімаємо роз’ємні бортики, дістаємо бісквіт і розрізаємо його на три коржі.
  • Приготуємо крем для морквяного торта – у глибокій мисці за допомогою вінчика збиваємо сметану та цукрову пудру.
  • Збираємо торт за допомогою кільця, встановивши його на плоскій тарілці. На дно кладемо ложку крему та розмазуємо по поверхні.
  • Зверху укладаємо корж і просочуємо його ⅓ готового сметанного крему. Повторюємо процедуру з іншими коржами.
  • Щедро просочуємо останній корж. Прикривши, прибираємо в холодильник.
  • Через кілька годин дістаємо випічку і прибираємо кільце. Морквяний торт готовий!
  • Декоруємо змеленим волоським горіхом. Ріжемо морквяний торт на порції та пригощаємо близьких.

Інгредієнти для морквяного торта 

Для приготування морквяного торта в тісто можна додавати інші овочі – гарбуз, батат, цукіні, кабачок. 

Морква добре поєднується з горіхами, тому пекан, мигдаль, фундук, кеш’ю будуть зовсім не зайвими в морквяному торті. 

Також у тісто для морквяного торта можна додати імбир, тоді торт із моркви вийде ще більш ароматним.

Морквяний торт – рецепти приготування

Торт з морквяними коржами та кремом, у складі якого є сир маскарпоне або інший вершковий сир, вражає високими кулінарними характеристиками та ніжним смаком.

Низькокалорійний морквяний торт на вівсяному борошні замість пшеничного – чудовий десерт для ласунів, які худнуть, та для тих, хто не вживає пшеничне борошно.

 

Прокрутка до верху