Морквяний торт
Морквяний торт – це десерт, який полюбиться всім ласунам. Ця домашня випічка має незвичайний смак. Бісквіт виходить вологим і соковитим, а завдяки крему – ніби тане в роті. Крем для морквяного торта може бути сирним або сметанним.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 300 g борошна пшеничного
- 3 qt яйця курячого
- 200 g цукру
- 1 qt апельсин
- 450 g моркви
- 10 g розпушувача
- 100 g цукрова пудри
- 1 tbsp кориці
- 500 g сметани 30%
- 150 g волоських горіхів
- 150 ml олії рослинної
Кроки приготування
- Моркву очищаємо, обполіскуємо та дрібно натираємо на тертці.
- З промитого та обсушеного апельсина знімаємо цедру.
- В об’ємній чаші з’єднуємо яйця, цукор і апельсинову цедру. Вимішуємо міксером до пінистої суміші.
- Вливаємо рослинну олію без запаху та присмачуємо корицею. Продовжуємо вимішувати.
- Просіявши окремо борошно з розпушувачем, потроху підсипаємо до рідкої суміші та вимішуємо до однорідного стану.
- У бісквітне тісто для морквяного торта вводимо дрібно натерту моркву та акуратно розмішуємо силіконовою лопаткою.
- Очищаємо горіхи від шкаралупи та перегородок, подрібнюємо їх і всипаємо в тісто.
- Роз’ємну форму злегка змащуємо олією або вистилаємо пергаментним папером. Акуратно виливаємо тісто та прокручуємо форму, щоб вміст розподілився рівномірно.
- Поміщаємо в гарячу духовку 180°С на 45 хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу відкриваємо дверцята духовки та обережно проколюємо бісквіт дерев’яною шпажкою. Готову основу розміщуємо на дощечці охолоджуватися.
- Акуратно знімаємо роз’ємні бортики, дістаємо бісквіт і розрізаємо його на три коржі.
- Приготуємо крем для морквяного торта – у глибокій мисці за допомогою вінчика збиваємо сметану та цукрову пудру.
- Збираємо торт за допомогою кільця, встановивши його на плоскій тарілці. На дно кладемо ложку крему та розмазуємо по поверхні.
- Зверху укладаємо корж і просочуємо його ⅓ готового сметанного крему. Повторюємо процедуру з іншими коржами.
- Щедро просочуємо останній корж. Прикривши, прибираємо в холодильник.
- Через кілька годин дістаємо випічку і прибираємо кільце. Морквяний торт готовий!
- Декоруємо змеленим волоським горіхом. Ріжемо морквяний торт на порції та пригощаємо близьких.
Інгредієнти для морквяного торта
Для приготування морквяного торта в тісто можна додавати інші овочі – гарбуз, батат, цукіні, кабачок.
Морква добре поєднується з горіхами, тому пекан, мигдаль, фундук, кеш’ю будуть зовсім не зайвими в морквяному торті.
Також у тісто для морквяного торта можна додати імбир, тоді торт із моркви вийде ще більш ароматним.
Морквяний торт – рецепти приготування
Торт з морквяними коржами та кремом, у складі якого є сир маскарпоне або інший вершковий сир, вражає високими кулінарними характеристиками та ніжним смаком.
Низькокалорійний морквяний торт на вівсяному борошні замість пшеничного – чудовий десерт для ласунів, які худнуть, та для тих, хто не вживає пшеничне борошно.