Моркву очищаємо, обполіскуємо та дрібно натираємо на тертці.
З промитого та обсушеного апельсина знімаємо цедру.
В об'ємній чаші з'єднуємо яйця, цукор і апельсинову цедру. Вимішуємо міксером до пінистої суміші.
Вливаємо рослинну олію без запаху та присмачуємо корицею. Продовжуємо вимішувати.
Просіявши окремо борошно з розпушувачем, потроху підсипаємо до рідкої суміші та вимішуємо до однорідного стану.
У бісквітне тісто для морквяного торта вводимо дрібно натерту моркву та акуратно розмішуємо силіконовою лопаткою.
Очищаємо горіхи від шкаралупи та перегородок, подрібнюємо їх і всипаємо в тісто.
Роз'ємну форму злегка змащуємо олією або вистилаємо пергаментним папером. Акуратно виливаємо тісто та прокручуємо форму, щоб вміст розподілився рівномірно.
Поміщаємо в гарячу духовку 180°С на 45 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу відкриваємо дверцята духовки та обережно проколюємо бісквіт дерев’яною шпажкою. Готову основу розміщуємо на дощечці охолоджуватися.
Акуратно знімаємо роз'ємні бортики, дістаємо бісквіт і розрізаємо його на три коржі.
Приготуємо крем для морквяного торта – у глибокій мисці за допомогою вінчика збиваємо сметану та цукрову пудру.
Збираємо торт за допомогою кільця, встановивши його на плоскій тарілці. На дно кладемо ложку крему та розмазуємо по поверхні.
Зверху укладаємо корж і просочуємо його ⅓ готового сметанного крему.
Повторюємо процедуру з іншими коржами.
Щедро просочуємо останній корж. Прикривши, прибираємо в холодильник.
Через кілька годин дістаємо випічку і прибираємо кільце. Морквяний торт готовий!
Декоруємо змеленим волоським горіхом. Ріжемо морквяний торт на порції та пригощаємо близьких.