квасоля

Чим корисна квасоля

Існує понад 100 різних сортів квасолі, які відрізняються розмірами й забарвленням, різними смаковими якостями й неоднаковим хімічним складом. Цей овоч використовують для приготування гарнірів і салатів, паштетів і закусок, супів та борщів, начинок для пирогів. Квасоля корисна великим вмістом легкого рослинного білка, який майже повністю засвоюється організмом.

Користь квасолі для здоров’я

У квасолі містяться речовини, що перешкоджають засвоєнню швидких вуглеводів, ти самим пригнічуючи апетит. Амінокислота аргінін необхідна для азотистого обміну, знижує в крові рівень цукру. Фолієва кислота зменшує ризик патологій серцево-судинної системи. Клітковина покращує травлення й сприяє виведенню токсинів. Червоні сорти квасолі є рекордсменами за вмістом багатьох мінеральних речовин, що сприяють зміцненню імунітету.

blank

Квасоля у кулaінарії

У сирому вигляді у квасолі містяться токсичні глікозиди, які нейтралізуються при вимочуванні бобів та термічній обробці. До того ж, після замочування м’якуш квасолі пом’якшується, прискорюється час приготування й виводяться олігосахариди, що викликають метеоризм. Про це треба пам’ятати, освоюючи нові кулінарні рецепти.  

Квасоля – біла, червона, стручкова

Біла квасоля не забарвлює бульйони, містить трішки менше білка, ніж червона. Стручкова квасоля надзвичайно корисна для організму людини не тільки поживними якостями бобів, але й стручків. Жовта й зелена стручкова квасоля особливо корисна тим, хто страждає на цукровий діабет. Чорна квасоля найбільш калорійна та поживна.

blank

Пиріжки з квасолею та маком

Цей простий рецепт зустрічається у давніх кулінарних книгах. Необхідно замісити еластичне несолодке тісто на кислому молоці, яйцях та соді. Для начинки відварити квасолю та розтерти її товкачкою, додати цукор, розтовчений мак і усе перемішати. Зліпити пиріжки й випікати на середньому вогні у духовці. Посипати цукровою пудрою. Смачно!

blank

[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]

Прокрутка до верху