Літо – сезон різноманітних солодких та корисних плодів. Більшість господинь щороку закривають якийсь продукт, з бажанням смакувати його взимку. Зокрема, особливої уваги відводять огіркам, адже існують різноманітні способи їхньої закрутки. Хрусткі, апетитні та ароматні – закуска що треба.
Які огірки потрібно вибирати?
Фахівці стверджують, що для консервації відмінно підходять трохи недостиглі огірки. Все через те, що вони мають більш насичений та свіжий смак, а також відзначаються особливою ніжністю та хрусткістю. Рекомендовано законсервувати їх в день збору чи покупки.
Потрібно видалити всі м’які та прогнилі частини огірка. Відсортуйте їх за розмірами та видами. Існують три види огірків для консервації:
- пікулі розміром 3-5 см;
- корнішони 5-8 см;
- зеленці 9-11 см.
Чи варто замочувати огірки?
Це питання викликає багато суперечностей, адже досить часто можна зустріти рекомендації щодо замочування огірків на декілька годин. Та все ж, варто знати, що цей плід варто тримати у холодному тіньовому місці. Сонячні промені можуть спричинити тріскання та в’ялення огірків, через що вони матимуть поганий смак або ж банка може вистрілити.
Як консервувати огірки?
Мариновані огірки чудово зберігаються взимку та відмінно смакують з різноманітними стравами. Існують різні способи консервування огірків. Одні з них піддаються стерилізації, а інші – ні.
Мариновані огірки
Кожна господиня має власний рецепт маринування огірків, який передавався та зберігся з кількох поколінь. Хтось віддає перевагу пікантному смаку, дехто – солонуватому чи солодкуватому. У Файних Рецептах ви знайдете різноманітні способи закрутки огірків, які матимуть хрумкий та надзвичайно апетитний смак.
Мариновані огірки мають приємний аромат кропу та часнику. Вони відмінно смакуватимуть з будь-якими стравами. Детальніше про маринування плоду читайте рецепт Мариновані огірки.
Малосольні огірки
Існують різні способи закручування малосольних огірків – у мінеральній воді або ж з олією, у холодній чи гарячій заливці. Можна законсервувати огірки у пакеті, попередньо витримавши їх у холодній воді протягом 3 годин. Наріжте зелень та часник, чорний перець (горошок) розчавіть ножем та викладіть все у пакет для випічки або ж у звичайний. В іншій статті ми розповіли детальніше про приготування малосольних огірків.
А які способи консервування огірків знаєте ви?
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]