Малосольні огірки

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка3 годsПриготування15 годsЗагальний час18 годs

З настанням сезону свіжих овочів саме час приготувати малосольні огірки. Варто спробувати різні рецепти малосольних огірків – в олії або у мінеральній воді, у каструлі, банках чи в пакеті, з холодною чи гарячою заливкою. Тоді можна порівняти й вибрати рецепт малосольних огірків – хрумких і духмяних, найкращий саме для вас.

 2 кг огірків
 1,30 л води
 2 ст. л. цукру
 3 зубчики часнику
 3 ст. л. солі
 4 листки хрону, смородини, вишні
 2 лаврових листка
 4 суцвіття кропу, зелень
 8 горошки чорного перцю
1

Замочуємо огірки на 2-3 години у холодній воді. Зрізаємо кінчики.

2

Готуємо маринад: воду закип’ятимо з цукром і сіллю. Охолоджуємо.

3

На дно 3-х літрової банки вкладаємо всі спеції, зверху огірки. Заливаємо маринадом, закриваємо та відправляємо у холодильник.

4

За добу малосольні огірки можна куштувати.

5

Якщо залити огірки мінеральною газованою водою, попередньо розчинивши у ній цукор і сіль, огірки замаринуються швидше – за 12-15 годин.

Рецепт малосольних огірків з гарячою заливкою

Цей рецепт малосольних огірків досить швидкий і має деякі відмінності: огірки намочувати не потрібно, а часнику беремо вдвічі більше. Всі інгредієнти вкладаємо у банку, всипаємо сіль і заливаємо окропом. Як охолонуть, ставимо банку у холодильник, малосольні огірки будуть готові через 15-20 годин. Проте хрумкотіти вони будуть трішки менше, ніж при холодній заливці.

Супер швидкі малосольні огірки з олією

Дуже хрумкотіти такі малосольні огірки не будуть, але час маринування мінімальний. 1 кг огірків нарізаємо часточками, вкладаємо у пакет або каструлю, додаємо подрібнені 2 головки часнику, 1 ст. л. солі, 1 ст. л. олії, 1 ч. л. яблучного оцту, 1 ч. л. цукру, порізаний кріп. Перемішуємо – за півгодини малосольні огірки готові! Для пікантного смаку спробуйте додати 1/4 ч. л. сухої гірчиці.

Малосольні огірки у пакеті

Якщо огірки трохи полежали, можна витримати їх 2-3 години у холодній воді. Зелень і часник нарізаємо, перець горошком розчавлюємо ножем і вкладаємо у міцний пакет або для запікання. Вкладаємо огірки, посипаємо сіллю, перемішуємо інгредієнти. За ніч малосольні огірки будуть готові. На 1 кг огірків: 1 ст. л. солі, 1 головка часнику, перець духмяний та гострий – по 4-5 штук, листя вишні, смородини, базиліку, кріп.

КатегоріяКухня

Інгредієнти

 2 кг огірків
 1,30 л води
 2 ст. л. цукру
 3 зубчики часнику
 3 ст. л. солі
 4 листки хрону, смородини, вишні
 2 лаврових листка
 4 суцвіття кропу, зелень
 8 горошки чорного перцю

Кроки рецепта

1

Замочуємо огірки на 2-3 години у холодній воді. Зрізаємо кінчики.

2

Готуємо маринад: воду закип’ятимо з цукром і сіллю. Охолоджуємо.

3

На дно 3-х літрової банки вкладаємо всі спеції, зверху огірки. Заливаємо маринадом, закриваємо та відправляємо у холодильник.

4

За добу малосольні огірки можна куштувати.

5

Якщо залити огірки мінеральною газованою водою, попередньо розчинивши у ній цукор і сіль, огірки замаринуються швидше – за 12-15 годин.

Малосольні огірки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори