Ікра кабачкова

Кабачкова ікра

Кабачкова ікра – легка закуска

Консервована кабачкова ікра на зиму – недорога страва, дуже приємна на смак, до того ж завжди під рукою.

Для приготування кабачкової ікри найкраще підходять молоді кабачки. Вони м’якші. До того ж, на відміну від старих, їх не доведеться очищати від шкірки та насіння.

Рецепти кабачкової ікри – прості секрети

Якщо додати до складу кабачкової ікри інші інгредієнти, наприклад, баклажани, помідори, солодкий перець, спеції – ікра набуває вишуканого смаку. 

Яблука додають кабачковій ікрі пікантної кислинки. Плюс ще й у тому, що ікру можна відразу закатати на зиму. Адже яблука є натуральним консервантом.

Ікра кабачкова

Кабачкова ікра

Яскрава кабачкова ікра – найприємніша страва у літній сезон серед численних рецептів з кабачків. Домашня кабачкова ікра – не тільки дуже смачна самостійна страва, а й чудова закуска та навіть гарнір до м’яса або птиці.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська, Українська
Ключове слово: ікра, кабачки, кабачкова ікрв
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 1 година 5 хвилин
Загальний час: 1 година 25 хвилин
Порції: 4

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg кабачків
  • 3 помідори
  • 2 цибулі
  • 1 морква
  • 2 зубки часнику
  • 70 ml олії
  • По щіпці солі, перцю, цукру

Кроки приготування

  • Дрібними шматочками нарізаємо кабачки. Можна натерти на тертці або перекрутити на м’ясорубці. Якщо кабачки зовсім молоді й без насіння, їх можна не очищати.
  • Моркву натираємо на дрібну тертку.
  • Дрібно шаткуємо цибулю.
  • Помідори потрібно обшпарити й зняти шкірку, порізати.
  • Розігріваємо олію у глибокому сотейнику й обсмажуємо моркву, цибулю. Додаємо помідори й ще тушкуємо 10-15 хвилин.
  • Додаємо подрібнені кабачки й продовжуємо тушкувати 30-40 хвилин.
  • Коли маса трішки прохолоне, розтираємо тертушкою для картоплі або блендером.
  • Солимо, перчимо, додаємо за смаком цукор, тушкуємо ще хвилин 10, щоб з кабачкової ікри випарувалася зайва рідина.
Прокрутка до верху