Голубці з картоплі
Дуже давня страва, до сьогодні популярна на кухнях багатьох господинь. В деяких регіонах України голубці з картоплею входять до дванадцяти різдвяних страв. Ідеально пасують до посту, а якщо ви хочете зробити смак страви делікатнішим – додайте у начинку попередньо відварені та підсмажені білі гриби або подавайте голубці з картоплею политими грибним соусом.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 головка капусти
- 800 g картоплі
- 2 tbsp манної крупи
- 2 яйця
- 1 tbsp оцту
- овочевий бульйон
- сіль, перець
Кроки приготування
- Вирізати з капустини качан, акуратно розібрати її на листки. Закип’ятити у великій каструлі підсолену воду, додати оцет і відварити капусту протягом 5 хв.
- Картоплю натерти на тертці або в комбайні. Якщо трете вручну – злийте сік, якщо у соковижималці – сік відійде окремо і можна додати ложку чи дві, аби картопля не була надто суха.
- Додати манку і яйця, посолити, поперчити і ретельно вимішати.
- Підготувати листки, зрізавши потовщення біля основи. Викладати начинку у листок і акуратно загортати, як звично для голубців.
- Листки, що залишились, застелити на дно каструлі. Тісненько викласти голубці, влити півсклянки овочевого бульйону.
- Поставити на годину в розігріту до 180 градусів духовку.
- Подавати зі сметаною або з грибною підливою.
Дивіться також Рецепт грибного соусу до цих голубців.