Голубці з картоплі

Голубці з картоплі

Голубці з картоплі

Голубці з картоплі

Дуже давня страва, до сьогодні популярна на кухнях багатьох господинь. В деяких регіонах України голубці з картоплею входять до дванадцяти різдвяних страв. Ідеально пасують до посту, а якщо ви хочете зробити смак страви делікатнішим – додайте у начинку попередньо відварені та підсмажені білі гриби або подавайте голубці з картоплею политими грибним соусом.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 головка капусти
  • 800 g картоплі
  • 2 tbsp манної крупи
  • 2 яйця
  • 1 tbsp оцту
  • овочевий бульйон
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Вирізати з капустини качан, акуратно розібрати її на листки. Закип’ятити у великій каструлі підсолену воду, додати оцет і відварити капусту протягом 5 хв.
  • Картоплю натерти на тертці або в комбайні. Якщо трете вручну – злийте сік, якщо у соковижималці – сік відійде окремо і можна додати ложку чи дві, аби картопля не була надто суха.
  • Додати манку і яйця, посолити, поперчити і ретельно вимішати.
  • Підготувати листки, зрізавши потовщення біля основи. Викладати начинку у листок і акуратно загортати, як звично для голубців.
  • Листки, що залишились, застелити на дно каструлі. Тісненько викласти голубці, влити півсклянки овочевого бульйону.
  • Поставити на годину в розігріту до 180 градусів духовку.
  • Подавати зі сметаною або з грибною підливою.

Дивіться також Рецепт грибного соусу до цих голубців.

Прокрутка до верху