Гарячі страви на святковий стіл – смачні та прості

blank

Необов’язково витрачати час і сили на приготування складних гарячих страв до святкового столу. Фантазія допоможе навіть зі звичних продуктів подати смачні гарячі страви на день народження або інше свято. 

Використання керамічних горщиків або фольги, свіжих овочів та зелені – безпрограшні варіанти оформлення гарячих страв. Це однаково приємно для тих, хто обожнює смачно поїсти, і тих, кому подобається кулінарне мистецтво.

Гарячі страви з картоплі та свинини

М’ясо нарізаємо пластинками завтовшки 1,5 см, гарненько відбиваємо та натираємо спеціями. Картоплю натираємо на тертці, віджимаємо від рідини, змішуємо з яйцями, солимо та перчимо. 

У форму викладаємо шар картопляної маси, зверху шматочки м’яса, попередньо змочені у яйці, знову шар картоплі. Запікаємо у духовці, за 10 хвилин до готовності посипаємо тертим сиром.  

Перші гарячі страви на святковий стіл

Гарячі перші страви до святкового столу мають бути особливими, наприклад, гострий суп харчо або шурпа з баранини. Можна подати царську уху з декількох сортів риби. 

Ваші гості неодмінно оцінять оригінальні перші страви різних кухонь народів світу – узбецький лагман, французький цибулевий суп або іспанський гаспачо.

Швидкі гарячі страви на день народження

Куряче філе поріжемо на шматочки, замаринуємо у майонезі та спеціях на 1 годину. Злегка відіб’ємо кожен шматочок м’яса. Половину укладемо у форму для запікання, зверху викладаємо кільця цибулі та томатів, солодкий перець,  попередньо підсмажені гриби, посолимо та поллємо майонезом. 

Останній шар – куряче м’ясо та кружальця ананаса. Запікаємо у духовці 40 хвилин, посипаємо тертим сиром і знову у духовку на 8 хвилин.

Гарячі пісні страви

У піст або для тих, хто не їсть м’ясо, овочевий пиріг однозначно припаде до смаку. Цибулю з морквою та грибами обсмажуємо на олії, додаємо нарізані дрібними брусочками кабачок, перець і картоплю. Через 15 хвилин додаємо подрібнені в пюре свіжі помідори та тушкуємо. 

Тісто розкачуємо у великий корж та вкладемо у форму, утворивши високі бортики. Викладемо остиглу начинку, зверху прикрасимо переплетеними смужками тіста. Випікаємо 15-20 хвилин. 

Гаряча страва для гурманів 

З апельсинів знімаємо цедру та вичавлюємо сік. Змішаємо сік і цедру з медом, подрібненим часником, сіллю, олією, куркумою та меленими спеціями. Заллємо цим маринадом курячі стегенця на ніч. 

Запікаємо у глибокій формі, накривши кружальцями апельсина та заливши маринадом. Цитрусовий маринад надає м’ясу смаку справжнього свята!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору