Шурпа

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 год 10 хвЗагальний час1 год 25 хв

Суп шурпа – рецепт східної кухні, який має тисячолітню історію. Приготування шурпи у кожній азійській країні має свої особливості. Класичний рецепт: шурпа з баранини повинна бути дуже жирною, що найчастіше досягається попереднім обсмажуванням м'яса та овочів; у шурпі має бути багато овочів, зелені та прянощів. Шурпа буде ще смачнішою, якщо до неї додати фрукти – свіжі або сушені.

 500 гр баранини
 2,50 л води
 40 гр курдючного сала
 6 картоплин
 3 моркви
 3 помідори або 50 г томатного пюре
 3 ріпчастих цибулі
 Сіль
 Перець чорний мелений
 Перець червоний мелений
 2 листки лаврового листа
 Зелень
1

Баранину миємо та нарізаємо на шматочки.

2

Баранину і курдючне сало заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння. Знімаємо піну та варимо до напівготовності на невеликому вогні протягом 40-50 хвилин.

3

Тим часом чистимо та миємо картоплю, нарізаємо кубиками.

4

Цибулю також чистимо, миємо та нарізаємо дрібними кубиками.

5

Моркву очищаємо, миємо та нарізаємо соломкою або тонкими кружальцями.

6

Додаємо у бульйон підготовлені овочі та нарізані соломкою помідори або томат-пюре. Солимо, перчимо, додаємо спеції.

7

Варимо шурпу до готовності на невеликому вогні під кришкою 25-30 хвилин.

8

Даємо шурпі настоятися. Перед тим, як подавати, посипаємо зеленню.

Смачного!

Шурпа - рецепти у різних країнах

Шурпа по-узбецьки обов'язково готується з зірою та базиліком, може бути з сирого або обсмаженого м'яса. У Молдові шурпу, або чорбу, готують на квасі та з великою кількістю паприки. 

А шурпа з баранини – рецепт по-татарськи, відрізняється обов’язково прозорим бульйоном, локшиною та нарізаною свіжою цибулею.Буває також шурпа з яловичини, курки, риби, і навіть зі свинини. 

Іранську шурпу готують з нутом. А якщо вас цікавить, як приготувати шурпу по-українськи – рецепт досить простий, і нехай вам буде смачно!

Інгредієнти

 500 гр баранини
 2,50 л води
 40 гр курдючного сала
 6 картоплин
 3 моркви
 3 помідори або 50 г томатного пюре
 3 ріпчастих цибулі
 Сіль
 Перець чорний мелений
 Перець червоний мелений
 2 листки лаврового листа
 Зелень

Кроки рецепта

1

Баранину миємо та нарізаємо на шматочки.

2

Баранину і курдючне сало заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння. Знімаємо піну та варимо до напівготовності на невеликому вогні протягом 40-50 хвилин.

3

Тим часом чистимо та миємо картоплю, нарізаємо кубиками.

4

Цибулю також чистимо, миємо та нарізаємо дрібними кубиками.

5

Моркву очищаємо, миємо та нарізаємо соломкою або тонкими кружальцями.

6

Додаємо у бульйон підготовлені овочі та нарізані соломкою помідори або томат-пюре. Солимо, перчимо, додаємо спеції.

7

Варимо шурпу до готовності на невеликому вогні під кришкою 25-30 хвилин.

8

Даємо шурпі настоятися. Перед тим, як подавати, посипаємо зеленню.

Шурпа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору