Лагман

АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка25 хвПриготування3 годsЗагальний час3 годs 25 хв

Лагман - національна узбецька страва, що схожа на густий м'ясний суп з лапшею. Традиційно лапша для лагману робиться вручну, проте на сьогоднішній день все частіше використовується готова лапша. Ви можете взяти пасту типу тальятелле або іншу широку лапшу.

 3 невеликі цибулини
 2 морквини
 1 невелика головка часнику
 1 редька
 3 великі помідори
 3 стебла селери
 4 великі болгарські перчини різного кольору
 1 стручок гострого перцю (к-сть регулювати залежно від уподобань)
 500 гр ніжної молодої яловичини або бараниниможна на кістці
 400 гр лапші для лагману
 100 гр стручкової квасолі (факультативно)
 пучок зеленої цибулі
 прянощі: зірочка бадьяну, коріандр, паприка і чорний перець горошком
 150 мл рослинної олії без запаху
1

Готуємо ваджу (м'ясна засмажка з овочами). Нарізати окремо овочі: цибулю - кружальцями, болгарський перець - соломкою, моркву, редьку та помідори (попередньо ошпарити і зняти шкірку) нарізати кубиками. Стручки фасолі та селеру нарізати шматочками по 2-3 см, кожен зубчик часнику очистити від шкірки і розрізати поздовж на 4 дольки. Якщо ви любите гостре - покладіть перець чілі цілим якщо ж ні - можна нарізати стручок чілі дрібними кільцями і кожен додаватиме при бажанні до готової страви стільки перцю, скільки забажає.

2

Мякоть м'яса зрізати з кістки, нарізати невеликими кусками. В каструлі, в якій готуватиметься ваджа, нагріти олію і на великому вогні обсмажити кістку зі шматочками м'яса до золотого кольору та готувати, поки м'ясний сік не википить. Додати цибулю і обсмажити.

3

Не зменшуючи вогонь додати моркву і, помішуючи, обсмажувати, аж поки морква не змінить колір. Додати часник, помідори, редьку, стручок гострого перцю (факультативно), квасолю та селеру, додати прянощі та готувати, помішуючи, декілька хвилин. Дати томатному соусу википіти, додати болгарський перець і, помішуючи, обсмажувати пару хвилин.

4

Долити кипятку рівно стільки, щоби покрити суміш, довести до кипіння, зменшити вогонь, посолити, накрити і готувати приблизно 15 хв, овочі не повинні розварюватись. Вийняти і викинути кістку.

5

Лапшу відварити в добре підсоленій воді. При подачі розкласти лапшу по тарілках, додати ваджу, посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і подавати негайно. При бажанні притрусити нарізаним перцем чилі.

Інгредієнти

 3 невеликі цибулини
 2 морквини
 1 невелика головка часнику
 1 редька
 3 великі помідори
 3 стебла селери
 4 великі болгарські перчини різного кольору
 1 стручок гострого перцю (к-сть регулювати залежно від уподобань)
 500 гр ніжної молодої яловичини або бараниниможна на кістці
 400 гр лапші для лагману
 100 гр стручкової квасолі (факультативно)
 пучок зеленої цибулі
 прянощі: зірочка бадьяну, коріандр, паприка і чорний перець горошком
 150 мл рослинної олії без запаху

Кроки рецепта

1

Готуємо ваджу (м'ясна засмажка з овочами). Нарізати окремо овочі: цибулю - кружальцями, болгарський перець - соломкою, моркву, редьку та помідори (попередньо ошпарити і зняти шкірку) нарізати кубиками. Стручки фасолі та селеру нарізати шматочками по 2-3 см, кожен зубчик часнику очистити від шкірки і розрізати поздовж на 4 дольки. Якщо ви любите гостре - покладіть перець чілі цілим якщо ж ні - можна нарізати стручок чілі дрібними кільцями і кожен додаватиме при бажанні до готової страви стільки перцю, скільки забажає.

2

Мякоть м'яса зрізати з кістки, нарізати невеликими кусками. В каструлі, в якій готуватиметься ваджа, нагріти олію і на великому вогні обсмажити кістку зі шматочками м'яса до золотого кольору та готувати, поки м'ясний сік не википить. Додати цибулю і обсмажити.

3

Не зменшуючи вогонь додати моркву і, помішуючи, обсмажувати, аж поки морква не змінить колір. Додати часник, помідори, редьку, стручок гострого перцю (факультативно), квасолю та селеру, додати прянощі та готувати, помішуючи, декілька хвилин. Дати томатному соусу википіти, додати болгарський перець і, помішуючи, обсмажувати пару хвилин.

4

Долити кипятку рівно стільки, щоби покрити суміш, довести до кипіння, зменшити вогонь, посолити, накрити і готувати приблизно 15 хв, овочі не повинні розварюватись. Вийняти і викинути кістку.

5

Лапшу відварити в добре підсоленій воді. При подачі розкласти лапшу по тарілках, додати ваджу, посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і подавати негайно. При бажанні притрусити нарізаним перцем чилі.

Лагман

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори