Гратен з цвітної капусти з куркою
Якщо ви шукаєте новий та цікавий овочевий рецепт – пропонуємо спекти гратен з цвітної капусти з куркою. Цю страву можна приготувати також без м’яса чи додати інші овочі, час приготування яких приблизно такий самий, як, наприклад, броколі чи капусту романеско.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 головка цвітної капусти
- 350 g курячого філе
- 2 картоплини
- 100 ml молока
- 100 ml густих вершків або сметани
- 50 g потертого пармезану
- 1 tbsp оливкової олії
- сіль, перець
Кроки приготування
- Нагріти духовку до 180 градусів
- Цвітну капусту розділити на суцвіття, помити. Картоплю почистити, нарізати кружальцями.
- Відварити овочі в кип’ячій воді протягом 7 хв.
- За той час обсмажити в оливковій олії нарізане кубиками куряче філе до золотистого кольору.
- Змішати вершки (сметану) з молоком. Посолити, поперчити.
- У форму для гратену викласти шарами картоплю, курку і цвітну капусту. Залити вершковою сумішшю та притрусити пармезаном. Запікати 20 хв і подавати гарячим.