З наближенням будь-якого свята або ж родинного відпочинку, виникає питання, що ж приготувати на святковий стіл. Відомо, що у більшості випадків на допомогу приходять законсервовані овочі, на основі яких можна приготувати апетитні страви. Особливої уваги заслуговує консервований зелений горошок, який викликав численні запити у господинь. Як правильно закривати та які сорти краще обирати читайте далі.
Як правильно консервувати горошок?
Існує безліч способів виконання цієї процедури. Та все ж актуальними та найбільш поширеними є залиття розсолом та маринадом. Досвідчені господині поділилися декількома правилами консервування гороху:
- обирайте банки з невеликим об’ємом, наприклад пів літри;
- закривати потрібно тільки молоді горошини, адже стиглі та тверді плоди не дадуть такого насиченого смаку. Це зокрема спричинене через підвищену частку крохмалю, яка під час термообробки дасть осад та твердуватість;
- закривайте тільки здорові, красиві та рівні зерна, а зіпсовані або ж пошкоджені рекомендовано викинути;
- якщо під час стерилізації або варіння якесь зерно тріснуло, то варто його витягнути з банки, щоб не утворився осад.
Якщо ви зібрали плід та не маєте змоги законсервувати того ж дня, то варто виконати процес бланшування – обробка зерен окропом або парою та заморозити.
Простий спосіб консервування горошку
Інгредієнти:
- 1 кг зеленого горошку;
Розсіл:
- 500 мл води;
- 0,25 ч. л. лимонної кислоти;
- 0,75 ст. л. цукру;
- 0,75 ст. л. солі.
Спосіб приготування:
- Спочатку помийте та переберіть горох.
- Залийте його окропом на 3 хвилини, а потім опустіть у холодну воду.
- Розкладіть зерна у банки, залишивши трохи простору до вершка.
- До води додайте сіль, кислоту та цукор. Доведіть її до кипіння.
- Задля більш насиченого та злегка пікантного смаку, можна додати нарізаний гострий перець.
- Залийте у банки маринад.
- Стерилізуйте до повного приготування – протягом 30-35 хвилин.
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]