Вареники із заварного тіста
Тісто виходить пластичне, дуже приємне в роботі, зовсім не потребує додаткового борошна для робочої поверхні.
Для вареників або пельменів таке тісто – ідеальний варіант! Заварне тісто для вареників не рветься, краї легко скріплюються, при варінні або приготуванні на парі вироби не розклеюються.
Універсальне заварне тісто для вареників
Заварне тісто надає вареникам особливо ніжного смаку. Варенички чудово витримують заморозку.
Начинка може бути як солодка, так і солона. Заварне тісто для вареників справді універсальне і підійде навіть для приготування чебуреків.
Заварне тісто на вареники
Спробуйте приготувати заварне тісто на вареники за цим рецептом. Готується тісто на основі окропу, що робить його дуже еластичним. А ще заварне тісто для вареників чудово розкочується до найменшої товщини.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g пшеничного борошна
- 3 tbsp рослинної олії
- 320 ml окропу
- 1 tsp солі
- 1 яйце
Кроки приготування
- З'єднаємо борошно та сіль.
- Додаємо яйце та рослинну олію. Перемішуємо все виделкою або ложкою.
- Тонкою цівкою вливаємо окріп та замішуємо тісто. Спочатку може здатися, що воно досить щільнувате.
- Перекладаємо тісто на робочу поверхню та тепер вимішуємо руками близько 10 хвилин. Тісто поступово стане пластичним і однорідним.
- Збираємо заварне тісто для вареників у кулю, накриваємо рушником і даємо полежати 30 хвилин.
- Перед роботою вимішуємо тісто руками ще раз. Заварне тісто для вареників готове – можна ліпити. Готуйте із задоволенням!