Вдало спечений торт – гордість кожної господині. Будь-яка смачна випічка тішить не лише око, а й гастрономічні вподобання. Здавалося б, створити надзвичайно смачну випічку доволі просто. Проте це зовсім не так.
Випікання торту, кексів, печень чи будь-якої іншої страви вимагає конкретних інгредієнтів. Відсутність хоча б одного із них може звести весь рецепт нанівець.
Задля м’якого та пухкого тіста сучасні господині використовують розпушувач до тіста. Часто трапляються випадки, коли ви плануєте спекти солодощі та забуваєте придбати розпушувач. Тоді на допомогу приходять інші підручні засоби, якими користувалися ще здавна. То чим можна замінити розпушувач? Про 4 найкращі та найефективніші ідеї читайте у статті.
Сода
Цим методом більшість господинь користувалися ще здавна. Соду рекомендовано додавати для приготування пісочного, бісквітного та заварного тіста, якщо у складі наявні кисломолочні продукти. Як і розпушувач, соду потрібно змішувати спочатку з борошном, а потім з іншими інгредієнтами. Співвідношення однакове, тобто 1 ч. л. розпушувача = 1 ч. л. соди.
Розпушувач з борошна
Останнім часом, такий спосіб стає популярнішим. Все, що потрібно мати для приготування розпушувача – це борошно, лимонна кислота та сода. Співвідношення виглядає таким чином:
- 1 ч. л. з гіркою соди;
- 1 ч. л. лимонної кислоти + дрібка;
- 2 ч. л. з гіркою муки.
У разі виникнення алергічних реакцій на глютен, замініть борошно на крохмаль. Він додається у такій нормі, як і борошно.
Сода + оцет
Зазвичай соду погашену оцтом використовують для приготування такого ж тіста, як і непогашену. Господиням відомо, що сода може спричиняти появу неприємного присмаку. Тому, якщо у приготуванні ви не додаєте кислі продукти, то соду обов’язково треба погасити оцтом. Це виконується у такому співвідношенні: 0,5 ч. л. соди + 0,5 ч. л. оцту. Потрібно швидко погасити соду оцтом, щоб не випарувався вуглекислий газ.
Алкоголь
Здавалося б дивний спосіб, проте дієвий. Він додає легкості випічці та чудово розпушує бездріжджове тісто. Зазвичай, запах алкоголю випаровується під час випікання. Тому його можна використовувати замість розпушувача. Співвідношення виглядає таким чином: 0,5 ст. л. алкогольного напою на 500 грамів тіста.
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]