Якщо перестати їсти цукор

blank

Цукор – це просто високоочищений легкозасвоюваний вуглевод. Біологічної цінності цей продукт не має, крім калорійності. У 100 грамах цукру міститься аж 374 ккал. 

Цукор називають ворогом здоров’я. Білий цукор суто негативно впливає на діяльність серцевого м’яза, погіршує імунітет, викликає передчасне старіння шкіри. Вживання солодкого може призводити до переїдання та нестачі важливих вітамінів та мінералів.

Після того, як дані досліджень стали відомі широкому загалу, можна було б і справді назвати цукор «солодкою отрутою». Адже він діє на організм повільно впродовж усього життя, завдаючи відчутної шкоди організму. 

Здоров’я кісток та зубів 

На засвоєння рафінованого цукру в організмі людини витрачається величезна кількість кальцію, що сприяє вимиванню мінералу з кісткової тканини. Це може призвести до розвитку остеопорозу, тобто підвищується ймовірність переломів кісток. 

Саме тому цукор завдає помітної шкоди зубній емалі. Недарма нас усіх із раннього дитинства лякали батьки, кажучи: «Будеш їсти багато солодкого, болітимуть зуби».   

Цукор викликає відкладення жиру

Той цукор, який вживає людина, відкладається в печінці у вигляді глікогену. Коли рівень глікогену перевищує норму, надлишки цукру у вигляді жирових запасів відкладаються на животі та стегнах. 

Переїдання

Якщо вживати продукти з високим вмістом цукру, то вільні радикали починають заважати звичній, нормальній роботі нейронів. Це призводить до відчуття несправжнього голоду, що закінчується переїданням і ожирінням. 

Крім того, коли в організмі відбувається різке підвищення рівня глюкози після солоденького, через певний час настає такий самий різкий спад. Мозок вимагає негайного поповнення дефіциту глюкози в крові. Непомірне споживання цукру призводить до швидкого збільшення рівня інсуліну і глюкози в організмі, а це призводить у підсумку до помилкового відчуття голоду та переїдання. 

Цукор сприяє старінню

Надмірне вживання цукру може призвести до того, що на шкірі почнуть рано з’являтися зморшки, оскільки цукор відкладається про запас у колагені шкірного покриву, тим самим зменшуючи його еластичність.

Шлунково-кишковий тракт

Через надмірне споживання цукру порушується баланс кишкових бактерій, що викликає проблеми з травленням.

Викликає звикання

Досліди показали, що цукор викликає досить сильну залежність. Під час вживання солодкого в мозку людини відбуваються такі самі зміни, що й під дією морфіну, кокаїну та нікотину. 

Позбавляє організм вітамінів групи В

За надмірного вживання цукру відбувається велике захоплення вітамінів групи В у всіх органах і системах. 

Виснажує енергетичний запас

Цукор спричиняє дефіцит тіаміну, тож організм не може коректно завершити метаболізм вуглеводів. Через це одержана енергія на виході значно менша, ніж за повного перетравлення їжі. 

Імунна система

Цукор знижує силу імунної системи в 17 разів! Що більше цукру в нас у крові, то слабший імунітет. Чому цукровий діабет небезпечний саме ускладненнями? Тому що справжня небезпека полягає в цукрі. 

При діабеті організм не може засвоювати та переробляти цукор, і він поступово накопичується в організмі. І що його більше стає в крові, то все менше нам доводиться сподіватися на імунну систему. 

Переваги відмови від цукру

Щоб уникнути проблем зі своїм здоров’ям, найкраще максимально виключити цукор з раціону. Але прибрати цукор з раціону на всі 100% не вдасться, та власне й не потрібно, оскільки натуральний цукор у малих дозах людському організму потрібен для нормального функціонування. 

А ось споживання цукру рафінованого найкраще виключити з раціону на 99%. Також найкраще не вживати зовсім різні цукерки, згущене молоко, торти, варення – простіше кажучи, всі продукти, в яких є високий вміст концентрованого рафінованого цукру. Можна просто перестати пити чай із цукром, відмовитися від перекусів тістечками.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору