Пряний запах та смак зелень важко оцінити, адже вона насичена численними поживними речовинами. Часто трапляється ситуація, коли друзі або ж родичі привозять вам безліч зелених приправ, для приготування ароматних страв. Виникає питання як це все зберегти свіжим та не викинути через декілька днів.
У статті ми поділимося декількома секретами правильного зберігання зеленої краси задля тривалої свіжості та насиченості.
Стан зелені для зберігання
Спершу варто ретельно перевірити всю зелень та відрізати погнилі листочки чи стовбури. Існують такі найпоширеніші засоби, які використовують для зберігання зелених рослин – скляні банки, поліетиленові пакети, паперові рушники та контейнери.
Проте кожен з них має певні умови для зберігання. Наприклад, у паперові рушники не рекомендовано класти мокру зелень – вона скоріше зігниє. Варто відкладати туди вологу.
Способи зберігання зелені
Практично всі продукти, які не терплять високу температуру, варто зберігати у холодильнику. Все через те, що вологість фрукта або ж зелені при високій температурі швидко випарується і певний продукт почне засихати.
Ще одним чудовим способом тривалого зберігання зелені є заморожування. Важливо, щоб всі трави не були на одній купці, а розташовані на відстані.
Не рекомендовано змішувати продукти, які мають різний запах. Наприклад, кріп та кінзу або ж петрушку з базиліком. Для кожного виду зелені використовуйте спеціальний пакет.
Як правильно зберігати зелень?
Не рекомендовано зберігати зелень у холодильнику більше, ніж 2 тижні. Намагайтеся вірно обирати свою норму зелені, яку ви зможете спожити.
Більшість людей, щоб зелень мала свіжий вигляд, ставлять її у склянку з водою або ж готують спеціальний розчин. Наприклад, щоб повернути свіжість петрушці, деякі господині замочують зелень у склянці з холодною водою та 1 ч. л. оцту.
Фахівці рекомендують відразу закрити продукт харчовою плівкою та відкласти у холодильник. Якщо ви придбали кріп або м’яту, то використовуйте фольгу.
Не варто відразу мити зелень після покупки та класти її у холодильник. Так вона скоріше втратить свою свіжість та висохне.
А як ви зберігаєте зелень?
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]