Часто господинь турбує питання щодо правильного приготування броколі зі збереженням всіх корисних властивостей. Відомо, що броколі – це одна з найпоширеніших рослин, які використовують для приготування різноманітних страв. Завдяки великому вмісту вітамінів, білків, клітковини та інших корисних речовин, які відмінно позначаються на людському організмі.
Зараз, завдяки поживному хімічному складу, страви із броколі набули особливої популярності. Капуста не тільки відмінно позначиться на вашій фігурі, але й покращить мозкову діяльність та додасть енергії. Страви з капусти броколі не вимагають багато зусиль.
Тому, щоб приготувати ідеальне броколі, яке відзначатиметься насиченістю та смаком, потрібно знати техніку приготування, завдяки якому зберігаються корисні властивості.
Способи приготування броколі
Перед покупкою замороженого броколі зверніть увагу на його колір. Якщо воно яскраво-зеленого кольору, то свіжість продукту гарантована. Проте, якщо ви помітили коричневі або ж жовті плями, то не варто купляти ці броколі. Також, стан стебла свідчить про свіжість. Обирайте броколі з твердим стеблом, адже м’якість свідчить про довгий час зберігання.
Варто знати, що варіння броколі може зайняти у вас певний час. Важливим залишається той факт, що під час варіння броколі потрібен постійний контроль над приготуванням. Час може відрізнятися через стан капусти, тобто використання замороженого чи свіжого вигляду.
Як варити заморожене броколі
Ви можете придбати заморожену капусту або ж використати свіжу, попередньо заморозивши. Важливо знати, що заморожене броколі не потрібно розморожувати задля збереження форми, смаку та користі капусти.
Спочатку закип’ятіть воду (1,5-2 л) та додайте 1 ст. л. солі. Після того як вода закипить, додайте броколі у рідину та варіть протягом 10-12 хвилин. Кількість солі використовуйте за бажанням.
Як варити свіже броколі
Відомо, що приготування свіжого броколі не потребує особливих навиків. Все просто, якщо дотримуватися певних рекомендацій.
Спочатку варто ретельно промити броколі та залишити на 7-10 хвилин у підсоленій воді настоятися. Потім розріжте броколі на суцвіття. Покладіть воду на вогонь та доведіть її до кипіння. Киньте капусту в окріп та варіть протягом 5-7 хвилин. Витягніть броколі у друшляк та облийте їх холодною водою, задля збереження кольору та смаку.
Приготування броколі на пару
Ще одним відомим способом приготування броколі – на пару. Найчастіше саме так готують капусту для використання її як гарніру. Злегка посоліть капусту та додайте рослинної олії. Готуйте протягом 10 хвилин. Також, готове броколі можна перебити у блендері до однорідної структури та використовувати як пюре.
Обсмажування броколі
Якщо ви бажаєте приготувати смачну та хрустку капусту, то обсмажуйте її на оливковій олії протягом 5 хвилин. Намагайтеся не використовувати багато рослинного жиру задля збереження хрусткого стану. За бажанням додайте солі.
Такі способи приготування броколі збережуть всі корисні властивості та додуть ніжного й надзвичайного смаку. Ви можете приготувати смачні страви з броколі: пюре, крем-суп, броколі у клярі або ж запіканку. Детальніше про спосіб приготування запіканки з броколі читайте у статті https://fayni-recepty.com.ua/retsept/zapikanka-z-brokoli/
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]